Hihetetlen, hogy csak most látható itthon a The Edge of Seventeen, de most végre megnézheted, hogyan lehet úgy tinifilmet készíteni, hogy az a felnőtteknek legyen a legjobb. Woody Harrelson miatt is kötelező.

Ha elmondom a sztoriját, nem fogsz különösebben lelkesedni a The Edge of Seventeenért. Van egy lány, bizonyos Nadine, aki pici gyerekkora óta önértékelési problémákkal küzd, ami mondjuk egy tini esetében nem nagy cucc, a legtöbben így vannak vele. Nadine viszont kemény eset, őrületbe is kergeti környezetét, főleg anyját és bátyját, utóbbinak az élet egyébként bőven szórt a jóból, utálja is ezért a hugica rendesen. Nadine bele van zúgva a suli egyik legjobban kinéző srácába, de béna a pasizásban, annyira, hogy észre sem veszi, mennyire szerelmes belé az egyik haverja, a szintén jól kinéző, és marha gazdag Erwin.

Ugye? Ez így rohadt sablonosnak hangzik, de a film mégsem az, és ez annak köszönhető, hogy nem a földtől elrugaszkodva kezeli a szereplőit, hanem nagyon is emberinek és érdekesnek mutatja őket, Nadine sem szimplán egy idegesítő tini, ő az apja elvesztése miatt lett ilyen (részben), magyarul van a történetében némi kemény dráma is, ami szerethetővé és emberien esendővé teszi. Nemezise sem egy egyszerű diák, aki folyton zaklatja, hanem egy jófej tanár, Mr. Bruner, akit olyan lazán és imádni valóan hoz Woody Harrelson, amiért már önmagában is megéri megnézni ezt a mozit.

Valahol az húzza ki a sablonból az egészet, hogy a karakterei nem egydimenziósak, legalábbis a fontosabbak nem, korrektül bemutatja, hogy a fiatalabbak élete sem játék és mese, mint ahogy a szüleiké és az őket körülvevő embereké sem, és hogy néha valóban képtelenség segítséget nyújtani annak, aki nem tudja, hogy segítségre van szüksége. Hailee Steinfeld nagyon jól hozza a zavart Nadine-t, tökéletes ellenpólusa a cinikus Woody Harrelsonnak, aki minden pillanatban olyan iróniával van jelen a képernyőn, hogy azt tanítani lehetne.

Az Egy magányos tinédzser tipikusan az a film, amit nagyon kevesen néznének meg itthon moziban, így nem is volt az a forgalmazó, aki bevállalta volna, ráadásul DVD-n sem jött ki, ami azért furcsa, mert külföldön már márciustól kapható DVD-n és Blu-rayen úgy, hogy rajta van a magyar szinkron. Most az HBO GO-n és a Cinemaxon lehet elkapni, és érdemes akkor is, ha már herótod van a tinifilmektől, mert ez bizony kategóriájának egyik legjobbja, mondhatni instant klasszikus.

A player szerint

  • Végre egy tinifilm, ami nem fél a drámától
  • Hailee Steinfeld és Woody Harrelson szuperek
  • Sablonokból építkezik, de mégsem lesz sablonos a végeredmény
Player-méter
8
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Tíz, streamingre frissen felkerült film, amit érdemes megnézni a héten

Ez a srác nem simán utcazenész, hanem utcazseni

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés