Nekünk alapjában véve tetszett a The Last of Us első évada, bár csatlakozunk azokhoz is, akik szerint az alkotás izgalmakban és akcióban meríthetett volna sokkal többet is a Naughty Dog világsikerű videojátékától. A színészválasztással mindenesetre elégedettek voltunk, de ezzel sem volt mindenki így.

Nagyon sokan például azért fejezték ki nemtetszésüket az Ellie szerepére besorozott Bella Ramsey-vel kapcsolatban, mert a színésznő kicsit sem hasonlított a játékban szereplő önmagához, és azokról nem is beszélünk, akik azért hőbörögtek online, mert az alkotók Joel szőke, fehér bőrű kislányának szerepére egy fekete színésznőt választottak.

Szóval volt némi vihar a rajongók körében a casting miatt, de a showrunnereket ez nemigen zavarta. Annyira nem, hogy Craig Mazin most a The Hollywood Reporter nevű lapnak adott interjújában már jelezte, a már készülgető folytatásban is lesznek ezekhez hasonlóan megosztó döntések.

Belesajdul a szívünk, ha arra gondolunk, mennyivel jobb is lehetne a The Last of Us

Köszönjük az érzelmeket, de a feszültség és az akció hol marad?

Amikor a lap munkatársa megkérdezte a producert, sikerült-e már kiválasztani a The Last of Us második részének egyik legfontosabb karakterét, azaz Abbyt megformáló színészt, Mazin elmondta, jelenleg valóban ezt a színészválasztást tartják a legfontosabb dolguknak, és azt is, hogy egy olyan döntés formálódik, ami ismét komoly zúgolódást válthat majd ki az online térben.

Lehet, hogy az emberek nem fognak velünk egyetérteni, de szerintem eddig jó felé haladunk, és úgy tűnik, a nézők és az Akadémia is úgy gondolja, hogy eddig jól csináltuk a dolgokat.

Nem fogjunk spoilerezni a cselekményt azok számára, akik nem játszottak a The Last of Us Part II-vel, legyen elég annyi, hogy Abby karaktere már helyből a történet messze legmegosztóbb alakja, így valahol teljesen érthető, hogy Mazin már most számít némi ellenállásra a rajongóktól a végső szereposztás bejelentését követően.

Abby a The Last of Us Part II-ben

Az interjúban azt is elmondta, ezúttal is lesznek majd olyan epizódok, ahol lazábban viszonyulnak majd a játékhoz, ami szintén kéz a kézben jár a hardcore fanok elégedetlenkedésével. Azt is hangsúlyozta, hogy az eddig megszokottakhoz híven ezután sem érezhetünk majd senkit biztonságban, bár ez valószínűleg azoknak szólt, akik nem játszottak a játékkal. Akik igen, azok sejthetik, hogy ezzel mire gondolhatott a showrunner.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában