A Newsweek szúrta ki, hogy megint beindult egy idióta kihívásszerűség a közösségi médiában, amivel kárt okozhatsz, ezúttal nem magadnak, hanem a házi kedvencednek.

A TikTokon terjedő jelenség abból áll, hogy a humortúltengésben szenvedő gazdi jégkockát tesz a macskája fejére vagy a teste más pontjára, majd videón rögzíti a reakcióját, ami állítólag azért vicces, mert az állat sztoikus nyugalommal veszi tudomásul a mutatványt.

@maurita.bo ?➕?‍⬛ pt.2/2 #icecube #catsoftiktok #challenge ♬ original sound - Mochi ?

Nos, a lap megszólaltatott egy szakértőt, aki elmondta, hogy a dolog viccesnek tűnhet, de valójában egyáltalán nem az, a macskák ugyanis egyáltalán nem élvezik sem a nedvességet, sem a hirtelen hideget.

A jégkockás hülyéskedés szorongást okozhat náluk, sőt, akár agresszív reakciót is kiválthat.

Egy másik megszólaltatott hozzáértő azt is elmondta, hogy ha már mindenképpen jégkockával akarjuk szórakoztatni, esetleg lehűteni a macskánkat, tegyük elé egy kis tálkában, és ha az állatnak kedve lesz hozzá, majd magától elkezdi nyalogatni.

A Newsweek emlékeztetett arra a trendre, amikor néhány éve a gazdik uborkákkal hozták a frászt a macskáikra, csak mert ebből nagyon vicces klipeket lehetett csinálni. Az állatvédők helyből nem díjazzák, amikor a macskatulajdonosok azért túráznak a kedvenceik idegein, hogy lájkokat gyűjtsenek, és ebben nehezen lehetne nem egyetérteni velük.

Tudjuk, hogy te okos vagy, és nem csinálsz ilyen marhaságokat, de ha ismersz olyat, aki igen, talán beszélgess el vele egy kicsit!

Ez is érdekelhet:

Dél-Koreában valódi sírkövet kapott az Internet Explorer

A sírfelirattal pedig még jól be is szóltak a kivégzett böngészőnek.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Így néz ki az a napi menü, amire a szakértők szerint a szervezetednek szüksége van

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés