Tizenhárom éven keresztül boldogítottak minket a Ewingok, folyt a whisky, jöttek az ellentétek... de nem csak a képernyőkön, hanem a valóságban is. Az új sorozat indulásának örömére Player bemutat tíz meglepő esetet a háttérben folyó igazi viszályok és érdekes döntések közül.

#1: Szerep-kavarodás

Kezdetben a szereposztás kicsit másképp nézett ki. Jockey szerepét nem Larry Hagman, hanem Robert Foxworth játszotta volna, a Cliff Barnest alakító Ken Kerchevalt pedig Ray Krebbs megformálására kérték fel. A Ray szerepét később megkapó Steve Kanaly Bobby karakterének magára öltésére volt hivatott. Női fronton is nagy volt a kavarás, a végül Samantha szerepében brillírozó Linda Gray volt az első Pamela, Samantha karakterére pedig Mary Frannt találták meg. Milyen lett volna egyáltalán a Dallas a Larry Hagman féle Jockey nélkül?

#2: Ray le akart lépni

A cowboy egy ponton majdnem elhagyta a sorozatot azzal a felkiáltással, miszerint a karaktere nem fejlődik, és ez neki nem jó. Tény, hogy a szerethető, de unalmas Ray-nél még egy egysejtű amőba is érdekesebb mozzanatokat tudott volna művelni, ekkor viszont segítségére sietett Larry Hagman, aki ledumálta az írókkal, hogy hadd legyen belőle Jock Ewing törvénytelen gyereke. Ray maradt. Egyetlen változás azonban történt: kezdetben Ray és Lucy szeretőkként lettek beállítva, Krebbs igazi apjának kiderülése után viszont nyilvánvaló okokból soha többé nem említették kettejük viszonyát.

#3: Túl kicsi korkülönbség

Az Ellie-t játszó Barbara Bel Geddes mindössze 9 évvel volt idősebb Larry Hagmannél, azaz Jockey Ewingnál, bár a sorozatban az anyját alakította. Ez akkor nem tűnt fel, Barbara egy jóságos nagyanyó kinézetével és habitusával játszotta végig az évadokat, míg kisfiát az alkohol konzerválta, akkor még igen nagy sikerrel.

#4: Pamela megijedt, nem jött vissza

A Pamelát alakító Victoria Principal benne lett volna, hogy feltűnjön az utolsó epizódban, de amikor felröppent a hír, hogy nincs kizárva egy esetleges következő évad berendelése, megijedt és inkább lemondta a szereplést, nehogy benn ragadjon a sorozatban.

#5: Közösségi nyomásra állandó karakter

Clayton Farlow eredetileg csak két rész erejéig szerepelt volna a Dallasban, akkor is csak egy-egy perc erejéig tűnt volna fel. A közönség viszont annyira imádta a karaktert, hogy kénytelenek voltak állandó szereplővé avanzsálni Farlow-t.

#6: Samanthát elküldték

Linda Grayt kirúgták, amikor jelezte a készítőknek, hogy nem csak színészként, hanem rendezőként is részt szeretne venni a Dallas munkálataiban. Ekkor jött a jó öreg Larry Hagman, és közölte, hogy ha Samantha lelép, akkor ő is, mert nem akar nélküle játszani. Samantha maradt. Jockey is.

#7: Az utódsorozat előbb született

A Dallas későbbi spinoffja, a Knots Landing jóval az anyasorozat előtt megíródott, de mivel képtelenek voltak eladni a projektet, a készítők inkább az olajmágnásokról szóló sztorival kezdtek el foglalkozni. Amikor a széria sikeres lett, újra előkerült az ötlet, és természetesen már sokkal barátságosabban indultak el a róla szóló tárgyalások.

#8: Nem Bobby tért vissza

Az ominózus „Bobby visszatér a zuhanyzóban” epizód némileg másképp nézett ki. Az eredetileg leforgatott verzió szerint Pamela holtan találja a zuhogó vízcseppek alatt akkori élete értelmét, Markot. Bobby nagy visszatérését csak később vágták bele a jelenetbe.

#9: Pamela álmának eredete

Apropó Bobby visszatérése: Amikor 1986-ban Patrick Duffyt felkérték, hogy jöjjön vissza a sorozatba, a színész felesége jött elő azzal az ötlettel, miszerint Bobby csak úgy kerülhetne elő újra, ha kiderülne, az egészet csak Pamela álmodta. A készítőknek annyira tetszett az ötlet, hogy végül meghozták a meglepő döntést, és tették semmissé a ’85 és ’86 közötti történéseket.

#10: Ellie-k harca a pénzért

Barbara Bel Geddes 1984-ben azért hagyta el a sorozatot, mert hiába küzdött, a producerek nem voltak hajlandóak neki fizetésemelést adni. A helyére Donna Reed érkezett, aki egészen addig maradt, míg az eredeti Ellie nem gondolta meg magát, és kúszott vissza a szériába. Amikor Reedet kitették, a színésznő beperelte a producereket szerződésszegésért, majd peren kívül megegyeztek egy szép összegben. Az esetben az a legszörnyűbb, hogy Reed néhány hónappal később rákban elhunyt, tehát ha akarta sem folytathatta volna a forgatást.

Érdekel, milyen lett a Dallas 2012-es újjáélesztett sorozata? Akkor olvasd el nálunk a TV Player cikkei között!

És ezt olvastad már?
Ezért érdemes néha átnézned az emailfiókod spam mappáját is