Bármilyen hihetetlen, hiába szerepelt már Tom Cruise igazi kasszasikerek garmadájában, az még soha nem jött össze neki, hogy valamelyik filmje a nyitóhétvégén átlépje a százmillió dolláros álomhatárt az amerikai bevételek tekintetében. Eddig.

A Top Gun: Maverick végre ehhez is hozzásegítette a sztárt, aki ezúttal tényleg büszke lehet magára, ezzel a filmmel ugyanis semmi kétséget nem hagyott a felől, hogy még mindig tudja, érzi és érti, mitől döglik a légy.

Az 1986-os akciófilm folytatása szerintünk minden tekintetben lekörözte az eredetit, és a közönség a jelek szerint ugyanígy gondolja, ugyanis a mozi nemcsak az online filmes fórumok nézői pontszámaiban szerepel kitűnően, de a vetítés után távozók véleménye alapján összeállított CinemaScore-értékelése is a lehető legjobb, azaz A+-os lett.

Az első hétvégéjén ennek köszönhetően 124 millió dollárt termelt be az USA-ban, és még ugyanennyit nemzetközi szinten, mivel pedig Amerikában az Emlékezet napja miatt a mai nap is szabadnap, az említett számban további masszív emelkedés válható.

Így a film már most termeli a nyereséget, hiszen a teljes, 170 millió dolláros büdzsét már sikerült visszahoznia. Ezzel a Top Gun folytatása jó úton van afelé, hogy Tom Cruise karrierjének legsikeresebb filmje váljon belőle, amit szerintünk meg is érdemelne.

Ez is érdekelhet:

Hiányzik a légiharc a Top Gun után? Ennek a filmnek örülni fogsz

Igaz, ezúttal nem modern vadászgépek repkednek, de azért a látvánnyal itt sem lesz baj.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés