A Halálos iramban első része 2001-ben valamiért nagyon beütött, pedig hiába volt kellemes szórakozás, a film akkor sem volt több egy egyszerű nyári akciómozinál. Ma már a franchise az egyes epizódok által prezentált hihetetlen mutatványok tekintetében a Marvel szuperhősfilmjeivel vetekszik, ám az olykor nevetségesen bugyuta fordulatok ellenére is óriási rajongótáborral büszkélkedhet, ami rendesen felértékelte az első részt is.

Ennek pedig a leginkább a Los Angeles-i Angelino Heights lakosai isszák meg a levét, itt található ugyanis az a ház, ami az új évezred eleji moziban a főhős, Dominic Toretto otthonát játszotta. A kék színű ház a környék igazi nevezetessége lett, aminek az itt lakók azért nem örülnek, mert a film rajongói rendszeresen megjelennek itt, hogy gumit égessenek a ház előtti útszakaszon, sőt, a filmben szintén megjelenő Bob's Market nevű üzlet parkolójában is rendszeres az autós randalírozás.

A zajongás miatt már nagyon alacsonyan van a helyiek ingerküszöbe, és amikor kiderült számukra, hogy a Halálos Iramban tizedik részéhez az elhíresült háznál is felvesznek egy jelenetet, volt, aki úgy érezte, itt az ideje, hogy hangot adjanak elégedetlenségüknek. A Fast X című, utolsó előtti rész 300 millió dolláros büdzséből készül, és mivel a hírek szerint a szóban forgó forgatási naphoz helikoptereket, drónokat, egy rakás mentőt és gigantikus füstgépeket is igénybe fognak venni, nem valószínű, hogy egy idilli jelenet forgatását tervezi a stáb Angelino Heightsban.

A Variety birtokába jutott egy email, melyet az egyik helyi lakos továbbított a Los Angeles-i városháza illetékeseinek, aki egy komoly tüntetést helyezett kilátásba, amennyiben engedélyezik a forgatást.

Ha engedélyt kap az Angelino Heights-i forgatás, tüntetést szervezünk, melyre rengeteg újságírót és híradóst fogunk meghívni. A tiltakozást annak a 178 Los Angeles-i áldozat emlékének ajánljuk, akik illegális utcai versenyzés során vesztették életüket, és felhívjuk a figyelmet a Universal felelősségére, mivel a filmjeik az illegális versenyek valóságos járványát indították el.

A megmozdulást egyébként a Street Racing Kills (az utcai versenyzés öl) és a Streets Are for Everyone (az utca mindenkié) nevű szervezetek is támogatják, szóval nem csak néhány szomszéd állt össze, akiknek elegük lett a szüntelen motorberregésből.

(forrás: Variety, főkép: Universal)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Végre-valahára berobbant a The Last of Us sorozat első kedvcsinálója