Mert azt ugye mindannyian tudjuk, hogy a stáb már egy ideje Budapesten forgat, de arról egyelőre még senki nem tud semmi pontosat, hogy valójában hol fog játszódni a film sztorija.

A budapesti forgatás ugyanis sajnos még nem jelenti azt, hogy itt is fog játszódni a film. Könnyen lehet ugyanis, hogy a Disney csak azért küldte ide a stábot Scarlett Johanssonnal az élen, mert Magyarországon izmos adókedvezményt kapnak a külföldi filmesek, arról nem is beszélve, hogy maga a város már jól kezeli a nagyszabású hollywoodi produkciókat.

Egyébként is, Budapest már többször is eljátszott más nagyvárost. Hogy messzire ne menjünk, a(z egyébként borzalmas) Die Hard – Drágább, mint az életed című filmben is Moszkva lett szeretett fővárosunkból.

Most viszont beérkezett hozzánk egy beszámoló az egyik forgatásról, amire felkaptuk a fejünket. A sztorit Anna nevű olvasónk osztotta meg velünk, aki barátjával június 30-án a Nyugati-pályaudvarnál járt, és éppen ott voltak a peronok mellett, amikor elkezdték lezárni a helyszínt a forgatás miatt.

„Láttuk az egyik szerelvényt, amit egészen biztosan a forgatáshoz használtak, ugyanis a vasúti forgalomban egyáltalán nem jellemző feliratok voltak az oldalára helyezve kidomborodó aranyszínű betűkkel. A szerelvénnyel egyébként később átálltak egy másik vágányra, ahol a konkrét jelenetet vették fel.”

És most jön a lényeg:

„A vasúti kocsik oldalán helységnevek voltak olvashatóak, mégpedig részben magyar városok nevei, látszólag mindenféle rendszer nélkül. Visegrádra és Egerre tisztán emlékszem, de volt egy olyan kocsi is, amire Hargita volt írva. A betűk egyáltalán nem olyanok voltak, mint amiket használ a MÁV. Aranyszínűek voltak, és oda voltak erősítve a kocsik oldalára.”

Kérdésünkre Anna azt is elmondta, hogy cirill betűket nem láttak sehol, vagyis valószínűleg nem Oroszországban játszódó jeleneteket forgatnak nálunk.

Ha ez igaz, akkor hamarosan megtudhatjuk, mi volt az a nagyon emlékezetes akció Budapesten, amit már több Bosszúállók-filmben is felemlegettek kedvenceink. Ez pedig egy újabb megalapozott gyanúval egészíti ki az eddigieket: Sólyomszem is szerepelni a fog a filmben.

Reméljük, igazunk lesz!

És ezt olvastad már?
Egy magyar játékot is beválasztott a Google 2021 legjobb appjai és mobiljátékai közé