Justin Roiland a Rick és Morty és a Solar Opposites című animációs sorozatok szülőatyja és szinkronszínésze most már munkanélküli. A szériákat gyártó stúdió kerekperec kijelentette, hogy a jövőben nem dolgoznak együtt Roilanddal, aki ellen jelenleg is eljárás van folyamatban egy két éve elkövetett bűncselekmény gyanúja miatt.

Roiland ellen egy a névtelenségét kérő hölgy tett feljelentést, mely alapján őt 2020 augusztusában le is tartóztatták, majd 50 ezer dollár óvadék ellenében kiengedték és a művész azóta is szabadlábon védekezhet. Az ügyben eljáró bíróság távoltartási végzést bocsátott ki a sértett kérelmére Roiland ellen, akinek a feljelentés és a beszerzett bizonyítékok alapján testi sértés és személyi szabadság korlátozása miatt kell bíróság elé állnia.

Roiland mindkét vádpontban ártatlannak vallotta magát, így az ügyben tárgyalássorozat indult, de az Adult Swim nem várta meg ennek a végét, hanem az alkotó elbocsátása mellett döntött.

Justin Roiland, volt showrunner, szinkronszínész

A világsikerű sorozat, vagyis a Rick és Morty stáblistáján így már csak Dan Harmon lesz feltüntetve showrunnerként, és ami talán még ennél is fájóbb lehet a rajongók számára, Roiland szinkronszínészként sem vehet részt a továbbiakban a széria munkálataiban. Mivel többek között a két címszereplő hangját is ő adta, ezért a Rick és Morty komoly változások elé néz.

(forrás: The Hollywood Reporter)

Ez is érdekelhet:

Tavaly Bruce Willis, idén egy 11 éves kislány miatt savazzák az Arany Málna szervezőit

Ha így folytatják a szervezők, az Arany Málnát hamarosan beszántja az internet népe.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában