A Dűne volt az év egyik legjobban várt alkotása. A filmet mi megettük tokkal-vonóval, de a produkció cudar sorsa miatt egyáltalán nem volt biztos, hogy valaha látni fogjuk Denis Villeneuve látomásának folytatását.

Történt ugyanis, hogy a Warner csak Frank Herbert kultikus regényének első felét forgatta le, a második menetet pedig attól tette függővé, hogyan teljesít a film a pénztáraknál. Ez már elsőre sem tűnt logikus lépésnek, hiszen sokkal olcsóbb lett volna egy nekifutásra leforgatni az egészet.

Aztán bejött még valami, ami miatt még jobban rezgett a léc: a koronavírus járvány miatt toltak egy izmosat a bemutató dátumán, majd a Warner azt is bejelentette, hogy a 2021-es filmjeit egyszerre mutatja be a mozikban és az HBO Maxen.

Mivel ez a megoldás korábban már több film bevételeire nézve is komoly hátránynak bizonyult, ezért igencsak aggódtunk a Dűne folytatásának sorsáért.

Erre a filmre akkor is vegyél egy jegyet, ha nem mész el a moziba megnézni!

Egy lélegzetelállító alkotás jövője függ tőle.

Most aztán mindenki hátradőlhet, aki eddig fehéredő marokkal szorított a produkciónak, a Legendary Pictures ugyanis bejelentette, hogy hivatalosan is zöld lámpát kapott az alkotás második epizódja.

A bejelentésre a Twitteren került sor. A bejegyzésben a stúdió megköszönte a nézőknek, hogy megszavazták a bizalmat a filmnek és izgatottságukat fejezték ki, amiért folytathatják az utazást.

Korábban maga Villeneuve tette egyértelművé, hogy az első rész csak az előétel, a folytatás lesz a főfogás, és aki olvasta Herbert regényét, az tudja, hogy ebben biztosan van némi igazság.

Ez még nem minden, ugyanis a Deadline azt is bedobta a köztudatba, hogy már a folytatás premierdátuma is megvan. Mivel a magazin értesülései általában betonbiztosak, ezért nagyjából mindenki tényként kezeli, hogy

a második epizód 2023 októberében érkezik a vásznakra.

A film egyébként eddig nagyjából 223 millió dollárnál tart a nemzetközi bevételeit tekintve, és a hírek szerint az HBO Maxen is nagyon jól szerepel, eddig körülbelül 1,9 millió előfizető nézte meg, vagyis Villeneuve filmje jó úton halad ahhoz, hogy a 165 milliós büdzsén és a marketingköltségeken túl profitot is termeljen.

És ezt olvastad már?
Már be is futott az év egyik legjobb filmje
További cikkeink a témában