Mivel a megcsonkításnak és a rongálásnak is sztorija van, egyáltalán nem csökkentették az óra értékét.

Egy Rolex GMT Masterről van szó, ami az Apokalipszis most forgatásának idején már hozzá volt nőve Marlon Brando csuklójához. De annyira, hogy amikor a rendező, Francis Ford Coppola azt mondta neki, hogy szerinte egy Rolex nem illik az általa alakított Kurtz ezredes karakteréhez, és megkérte, hogy vegye azt le, Brando fogta magát, és leszerelte az óra lünettáját, hogy ezzel leplezze a tárgy valódi értékét.

Az alkatrész aztán a meglehetősen zaklatott forgatás káoszában örökre elveszett.

Így néz ki egy Rolex GMT az ikonikus lünetta nélkül

Ez még nem minden, ugyanis Brando más módon is rajta hagyta a kéznyomát imádott Rolexén, és ezt ez esetben szó szerint is lehet érteni: a legendás színész az óra fém hátlapjába karcolta bele a nevét.

Nem igazán művészi kivitelezés, de ebben az esetben ez csak hozzáad a tárgy értékéhez

A színész a karórát 1995-ben ajándékozta oda lányának, aki december 10-én egy New York-i aukción értékesítette azt 1,6 millió dollárért, ami az adók és más járulékos költségek lerovása után közel kétmillió dollárral fogja könnyebbé tenni az új tulajdonos bankszámláját.

Marlon Brando az Apokalipszis most forgatásának idején

Érdekesség, hogy a Rolexet két olyan szíjjal adták át a szerencsés vevőnek, amit a magyar származású, Los Angelesben alkotó dizájner, Aszódi Attila tervezett a különleges példányhoz.

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk
További cikkeink a témában