A Síelők.hu egészen félelmetes felvételt tett közzé egy balesetről, melyben az ausztriai Kreischberg egyik sípályájának több látogatója is megsérült, ráadásul az egész galibát egy 18 éves magyar snowboardos okozta.

Az eset szerda délelőtt 11 óra körül történt, amikor is az említett snowboardos a csákányos lift helytelen használata miatt elesett, a felvonó karjait elengedte, majd elkezdett egyre gyorsuló iramban lefelé csúszni a Rosenkranz oldalán.

A csúszás óriási káoszt generált. Sokan nem tudtak elugrani a lefelé csúszó snowboardos útjából, és az ütközés vagy az esés következtében négyen is megsérültek, egyiküket helikopterrel kellett kórházba szállítani.

Az egész sztori legcsúnyább része, hogy a baleset okozója segítségnyújtás nélkül hagyta el a helyszínt. Később a helyi rendőrség előállította, a felvétel birtokában pedig nem volt nehéz rekonstruálni, mi is történt valójában.

Segítség, először megyek síelni!

Mitől jó egy síléc, milyen egy jó sídzseki, kell-e bukósisak, szabad-e italozni síelés közben? Gyorstalpaló kezdőknek a legfontosabb szabályokról, tudnivalókról.

Természetesen ennek az esetnek is van tanulsága, ha figyelembe vesszük a sztori egyik fontos részletét: a sokat emlegetett snowboardos kezdő volt. Bizony, mint a legtöbb téli sport, a síelés is egy veszélyes tevékenység, amit a kellő tapasztalat hiányában csak a fokozatosságot betartva szabad művelni.

Ez is érdekelhet:

Kecskék eszik meg az osztrák karácsonyfákat

Miután leszedték a díszeket, kecskéknek adják a karácsonyfákat vagy energiát állítanak elő belőlük.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában