Nem adja fel a vergődő videojáték-szakágát a Netflix, sőt a gaming óriásaival versenyezne – de még ennél meredekebb ötlete is van.

A Netflix két éve rukkolt elő videojáték szolgáltatásokkal, akkor még szegényes kínálattal, öt címmel. Azóta ugyan megháromszorozta a katalógusát, ez azonban még mindig elég szerény, és az előfizetők sem ugrottak rá. A streaming szolgáltató 247 millió előfizetőjének csak az egy százaléka játszik naponta, ráadásul nincs emelkedő tendencia: idén januárban 2,7 millió felhasználó játszott naponta, a második negyedévben viszont kétmillió alá esett a napi átlag.

Fotó: Unsplash

Ám a cég nem adja fel, és a sorozatokra és filmekre épített játékok ötlete, a meglévő előfizetők elkötelezettségének növelése nem is biztos, hogy halva született ötlet. A Netflix az elmúlt két évben több videojáték-stúdiót is felvásárolt, és a Wall Street Journal szerint

néhány hónapon belül piacra dob olyan sikereken alapuló játékokat, mint a Squid Game vagy a Wednesday.

A lap szerint a vállalat a gaming-ipar óriásaival, többek között a Sonyval és a Microsofttal akar versenyezni, aminek a mostani jelek alapján kevés a realitása, de ők tudják.

Talán ennél is meredekebb ötletük, hogy kilépnek az online világból, és rendes vasbeton üzletekben árulnak majd a filmjeikhez kapcsolódó cuccokat 2025-től. Hát ezek után nem csoda, hogy szükség van az áremelésre.

(Forrás: WSJ, Reuters, CNBC, nyitókép: GettyImages, a Squid Game Los Angeles-i forgatása)

Ez is érdekelhet:

Jobb, ha felkészülsz, hogy hamarosan még drágább lesz a Netflix

Jobb lesz, ha lassan átgondolod, akarsz-e ENNYIT fizetni a szokásos Netflix-minőségért.

25 év után megszűnik a Netflix legrégebbi szolgáltatása

Nem csak az előfizetős online filmnézés a Netflix profilja, illetve hamarosan már csak az lesz.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés