Ideje lesz lassan átgondolni, melyik streamingszolgáltatóra akarsz költeni és melyik az, amitől el kell búcsúznod. A Netflix a jelszómegosztás kinyírása után most három országban, az USA-ban, Angliában és Franciaországban is megemelte az előfizetések árait. Ne gondold, hogy mi megússzuk!

Igaz, nem változott minden csomag ára, ugyanis a reklámokkal tűzdelt legolcsóbb, 6,99 dolláros, illetve a 15,49 dolláros alap előfizetés árai változatlanok maradtak, azonban

a Standard előfizetés havi díja 9,99 dollárról 11,99 dollárra, a Premium csomag díja pedig 19,99 dollárról 22,99 dollárra emelkedett az USA-ban.

Angliában az említett csomagok árai 7,99, illetve 17,99 fontra, Franciaországban pedig 10,99, illetve 19,99 euróra emelkedtek.

Egyelőre tehát az áremelés csak ezt a három országot érinti, aminek az is lehet az egyik oka, hogy a Netflix a globális élesítés előtt először meg akarja nézni, hogyan alakul az előfizetők száma az áremelések hatására. Hacsak nem mondják le tömegesen a szolgáltatást az előfizetők, garantálható, hogy előbb-utóbb mindenhol jelentkezni fog a drágulás.

Magyarországon jelenleg a Standard szolgáltatás havidíja 3490, a Prémiumé pedig 4490 forint, mely összegek feltehetőleg 700 és 1000 forint körüli összegekkel kerülhetnek többe, ha nálunk is árat emel a streamingszolgáltató. Ha azt nézzük, hogy a Prime Video még mindig 899 forintba kerül, és a SkyShowtime-ot is 999 forintért nézhetik azok, akik az indulást követő első hónapban előfizettek a szolgáltatásra, nem igazán tudjuk, ki akar majd ötször ennyit kifizetni a szokásos Netflix-minőségért.

Ez is érdekelhet:

Tudtad, honnan ered az Apple, a Spotify, a Microsoft és még egy rakás híres márka neve?

Miért lett Apple az Apple és milyen sztori rejlik a Spotify mögött? Ezentúl ezekre a kérdésekre nem vállrándítással fogsz válaszolni.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kiváló szórakozásnak ígérkezik az Országúti diszkó rendezőjének új rablós akcióvígjátéka

Megújul a Netflix, és imádni fogod

Ezt gondolja minden idők egyik legjobb hivatásos bunyósa a közúti keménykedésről

További cikkeink a témában