Felkerült a Facebookra egy videó, amitől az ausztrál hatóságok azonnal felpörögtek, mint egy búgócsiga. A videón ugyanis az látható, hogy egy kertiszéken ücsörgő srácot egy horgásztó fölé emel egy drón Victoria államban, ő pedig kényelmesen pecázni kezd.

A hivatalos szervek szerint a mutatvánnyal több gond is akad. Az első mindjárt az, hogy konkrétan életveszélyes. A polgári repülés biztonságáért felelős hatóság (Civil Aviation Safety Authority, azaz CASA) képviselője elmondta, hogy egy ilyen teljesítményű házilag készített drón rengeteg kockázatot rejt magában, egy meghibásodás esetén könnyen kórházban találhatja magát az utas, ha egyáltalán túléli a balesetet.

A drónt készítő Tim French nevű villamosmérnök nem kommentálta a dolgot. A CASA egyébként akár 10 000 dolláros bírságot is kiszabhat a polgári repülés biztonsági szabályainak megsértéséért, bár egy drónok építésével foglalkozó cég szerint ebben az esetben nem történt szabálysértés.

A srácok láthatóan nem osztották a CASA paráit, ők nagyon jól szórakoztak, és még egy halat sikerült kifogniuk, mielőtt a drón elemei lemerültek volna.

Azért inkább ne csináld utánuk!

(via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Ez a srác nem simán utcazenész, hanem utcazseni

Mi is nehezen hisszük, de igaz: Deadpool és Rozsomák sört reklámoznak

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés