Volt egy kisebbfajta balhé a LaGuardia retéren a Southwest Airlines nevű légitársaság New Yorkból Chicagóba közlekedő gépének startja előtt.

A légitársaság egyik alkalmazottja arra figyelmeztette az egyik utast, hogy lassan kezdődik a beszállás, ezért vegyen még föl valamit, ebben az öltözékben ugyanis nem fogják neki megengedni, hogy felszálljon a gépre.

A munkatárs azzal érvelt, hogy a Kayla Eubanks nevű chicagói hölgy ruházata nem felel meg a Southwest öltözködési szabályzatának, amiről egyébként később kiderült, hogy ilyen nem is létezik. A légitársaság szerződési feltételei között van ugyan egy olyan passzus, mely szerint a cég megtagadhatja az utas szállítását ha az elfogadhatatlan magatartást tanúsít, ide értve az erkölcstelen, obszcén vagy nyilvánvalóan sértő ruhák viselését, de hogy mi minősül obszcén ruházatnak, az már erősen véleményes.

Mutatjuk, Kaylának mivel sikerült kivernie a biztosítékot:

A hölgy az egész procedúrát dokumentálta a Twitteren. Hiába tiltakozott az eljárás ellen, egy ideig úgy nézett ki a dolog, hogy tényleg nem szállhat fel a gépre. Még arról is szó volt, hogy a társaság vásárol neki jegyet egy másik járatra, de végül a kapitány megoldotta a helyzetet, mégpedig úgy, hogy adott neki egy pólót, amit Kayla felvett, és így végre lenyugodtak a kedélyek.

Az esetnek természetesen híre ment, aminek az lett a vége, hogy a társaság visszafizette Kayla jegyének teljes árát, és nyilvánosan bocsánatot kért tőle. A cég szóvivője elmondta, hogy vállalják a felelősséget a munkatársaik viselkedéséért, akiknek az a dolguk, hogy biztosítsák a komfortos utazást a gép összes utasa számára, ami olykor ilyen kényes helyzetekhez is vezethet.

(via)

És ezt olvastad már?
Egy hétéves floridai kisfiút felfüggesztettek a suliban, amikor kiderült, hogy anyuka mivel foglalkozik
További cikkeink a témában