A teljesen ingyenes és hatásos módszer vadászoktól származik és már nem egy családot egyesített újra elveszett kutyusukkal.

Az elveszett kutya fényképének és leírásának kiplakátolása csupán a kétlábúakat segíti a keresésben; a kutya sajnos innen nem fog jobban hazatalálni vagy tájékozódni. Azonban azon kívül, hogy járod a környéket, ahol utoljára láttad és kétségbeesetten szólongatod a nevén, mást is tehetsz. A módszert vadászok találták ki, mivel sűrű erdőkben nem egyszer történt meg, hogy elkallódott a csapattól egy vadászkutya – és azóta ezt az ügyes trükköt sokan alkalmazták sikerrel saját kedvencük megtalálására. A módszer:

1: Vedd magadhoz egy ruhadarabodat

A ruha legyen legalább egy napos, de preferáltan több, hogy nagyon áradjon belőle a szagod és ő fel tudja venni.

2: Vedd magadhoz a kutya kedvenc játékát

És ha olyan a környéketek, ahol letehető, akkor a rakd el a kutya kedvenc alvós helyét (ládikót, pokrócot vagy ilyesmit)

3: Menj el a helyre, ahol utoljára láttad

És tedd le ezeket a dolgokat. Hagyj ott egy figyelmeztető jelzést az embereknek, hogy kéredszépen ne vigyék el ezeket a dolgokat, mert a kutyusod miatt tetted oda.

4: Önts egy tálkába egy nagy adag vizet is

Mert valószínűleg nem nagyon tudott inni és szomjas lesz. Ételt ne tegyél ki neki, mert az más állatokat is odavonzana, amiktől lehet, hogy fél a kutyád.

5: Nézz vissza lehetőleg páróránként vagy másnap reggel

És remélhetőleg a kedvenc, csipogós gumilabdáját meg a szennyes zoknidat rágcsálva ott fog várni rád.

Sokaknak bevált ez az amerikai módszer, reméljük, hogy ezzel a megosztással mi is összehozunk itthon pár egymástól elkallódott kutyust és gazdit.

És ezt olvastad már?
Ilyen fasza kontrollert még tuti nem láttál
A whisky, ami bebalzsamozza a lelked! Ismerd meg a Makers Mark különleges világát!