Már az is hír, hogy valaki valamit nem csinált? Naná! Mondjuk is, miért.

Tavaly december 30-án Leonardo DiCaprio, a (nála 23 évvel fiatalabb) barátnője és néhány barátjuk éppen egy hajó fedélzetén buliztak a Karib-térségben, St. Bart kikötőjében, amikor a hajó kapitányához befutott a Club Med nevű jacht segélyhívása, mely szerint a fedélzetről egy illuminált ember a vízbe pottyant.

A kapitány megvitatta a helyzetet az utasokkal, akik EGYETÉRTETTEK abban, hogy segíteniük kellene a keresésben. Hogy még drámaibb legyen a helyzet, egy vihar közeledett, ráadásul az ő hajójuk volt az egyetlen, aki a bajba jutott férfi keresésére tudott indulni.

Szerencsére éppen jó irányba indultak el, mert pont az utukba akadt a tengerbe esett férfi, aki ekkor már 11 órája taposta a vizet. A legénység a hajó fedélzetére húzta, és még pont a vihar kitörése előtt vissza tudtak vele térni a szárazföldre.

Nagyjából ennyi a sztori, amit végül szinte az összes médium azzal a főcímmel hozott le, hogy

Leonardo DiCaprio hősiesen megmentett egy fuldoklót a Karib-tengeren

pedig igazából csak annyit csinált, hogy nem nyavajgott, amiért kutatás lett a partizásból, hanem beleegyezett a mentőakcióba.

Pont úgy, ahogy az adott helyzetben bárki megtette volna.

A lényeg persze az, hogy valakinek nem kellett fulladásos halált halnia, így igazából a sztori összes résztvevőjének jár a köszönet. Azt azért csendben jegyezzük meg, hogy valójában a hajó kapitánya és legénysége mentett meg egy fuldoklót a Karib-tengeren, csak sajnos az ő nevüket a kutya sem jegyezte meg, és velük a szalagcím sem néz ki annyira jól.

Bocsánat az ünneprontásért!

(via)

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában