Túl a nyilvánvalón, a zuhanyzó egy csomó mindenre jó: jót tesz a vérkeringésnek, a bőrnek, vizet spórol, és még a kreativitást is serkenti. Mondjuk is, hogyan.

A menő fürdőszobák rendszeresen visszatérő vendégek nálunk, és koránt sem csak szép képeket mutogattunk neked, abban is segítettünk, hogy mire figyelj tervezéskor. Van viszont egy terület, amire érdemes külön is odafigyelni.

Ez pedig a zuhanyzó.

Zuhanyozni több szempontból nagyon klassz, a legnyilvánvalóbbról már írtunk is, de az sem feltétlenül baj, ha egyedül vonulsz be a fülkébe.

Nézzük is a zuhanyzás nagy előnyeit!

Felfrissít, lenyugtat

A hideg víz jót tesz reggel: serkenti a vérkeringést, félélénkít, ha meg hajnalban kocogni jársz, akkor ígyis-úgyis zuhanyoznod kell. De mágikus módon működik az esti zuhanyzás is: a test az alvásidő közeledtével lehűl, a víz felmelegíti, ezzel pedig intentívebb hűtésre ösztönzi, ami bizonyítottan segíti a jó minőségű alvást.

Egészséges

Az egy dolog, hogy a folyó víz alaposabban tisztít, mint a kádban ücsörgés, de a váltózuhany még jobb: rugalmasabbá teszi a bőrt és az érfalakat, feszessé teszi a kötőszöveteket, és jó hatással van a nyirokrendszerre. És a legjobb, hogy nem kell kínozni magad, a legjobb a 38 fokos víz, és nem is kell 10 fok alá mennie, azaz sem leforráznod, sem hibernálnod nem kell magadat. Lényegében bármilyen, a test normál hőmérsékletétől eltérő hideg/meleg víz váltakozásával tehetsz az egészségedért.

Zöld

Persze nem a víz zöld, hanem az, hogy a zuhanyzás vizet spórol, már ha nem álldogálsz egy órán át a rózsa alatt. Egy-egy reggeli és esti gyors zuhannyal még mindig jól állsz vízfogyasztással, cserébe sokkal frissebb, egészségesebb leszel, és jobban alszol. Nem hangzik rosszul, igaz?

Serkenti a kreativitást

Zuhanyzás közben jönnek a legjobb ötletek, mert csak akkora agyi aktivitást követel, ami lefoglalja a tudatos gondolkodást, de egyébként csaponghatnak a gondolatok. A döntésekért felelős prefrontális kéreg ellazul, előtérbe kerül az agy nyugalmi állapotában aktív alaphálózata – ez pedig a lehető legjobb a szabad asszociációknak. A cselekvés rutinszerű, külső ingerek nincsenek, nem csoda, hogy az emberek több mint 70 százalékának vannak ilyenkor kreatív gondolataik egy kutatás szerint.

Ez sem kevés, és ha már csak az a kérdés, hol/miben zuhanyozz, akkor gyorsan bemutatjuk neked a Sanotechnik zuhanykabinokat, amelyek nagyon egyszerűen beszerezhetőek és összeszerelhetőek, mérettől függően 44 990 vagy 46 990 forintba kerülnek, és mindenekelőtt az állítható fali profiljuknak köszönhetően tökéletesen beállíthatóak a kívánt helyre.

Mit tud még? Először is vízlepergető bevonattal ellátott biztonsági üveg az ajtaja, másodszor a mágnescsíkkal ellátott, szilikontömítéses ajtóélzáró megakadályozza a víz szivárgását.

De ha nem pont ilyenre gondoltál, akkor sincs semmi vész.

Ez itt fent a Sanplast zuhanykabin, amihez széria felszereltség az akril zuhanytálca, a lekerekített „sarkával” és a mintás üvegével formatervezett darab. A 152 900 forintos kabint könnyen tisztántarthatóra tervezték, és gondoskodtak a biztonsági üvegről, valamint a szivárgásmentességről is.

Ha hasonlót vennél, de valamivel olcsóbban, akkor nézd meg a Bamboo zuhanykabint, amelyhez szintén jár az akril zuhanytálca, ennek sincsenek sarkai, jól mutat rajta a bambuszminta, és csupán 68 ezer forint.

Vagy maradnál a klasszikus formánál? Akkor a GEO Made for You kabinokat (fent) neked találták ki. A szaténcsíkos biztonsági üveg és a kifinomult, halk, könnyű tolóajtó feltétlenül jó befektetés, és a (mérettől függően) 86 990-es vagy 87 990-es ár sem vághat a földhöz.

Mi a BAUHAUS kínálatából vettünk a tippjeinket, és bár most csak négyfélét említettünk, kád és zuhany témában számtalan egyéb terméket is találsz. Ha pedig már úgyis arra jársz, beszerezhetsz csaptelepet és zuhanyt, kerámiákat vagy éppen kiegészítőket is.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

A halloweeni makabra zenekar egyszerre hátborzongató és vicces

Eldobható evőpálcikákból készít bútort egy ázsiai startup

További cikkeink a témában
Új sorozat a Playeren: Akarok egy kutyát! Kattints az első részért!
Hirdetés