Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az áramvonalas alumínium borítású lakókocsiról egészen biztosan az Airstream jut eszedbe, pedig ezt a stílust egy másik gyártó, a Bowlus találta ki. A legújabb modelljük tökéletes arra, hogy magad mögött hagyj mindent.

Lehet, hogy az áramvonalas alumínium borítású lakókocsikat az Airstream tette népszerűvé, de talán nem tudtad, hogy a fémesen csillogó modelleket egy másik amerikai gyártó találta ki.

Így született az Airstream-lakókocsi

William Hawley Bowlus repülőgép-tervező volt, méghozzá a nevéhez fűződik a Spirit of St. Louis, amivel 1927-ben Charles Lindbergh átrepülte az Atlanti-óceánt. Nem véletlen, hogy Bowlus első lakókocsija úgy nézett ki, mint egy repülőgép szárnyak nélkül. Az alumínium csővázas szerkezetre alumínium panelek kerültek, így a Road Chief könnyű, mégis stabil lehetett. De Bowlus amilyen zseniális mérnök volt, olyan csapnivaló üzletembernek bizonyult. Pár évvel később csődbe ment, a vállalkozás pedig egy korábbi alkalmazott, Wally Byam kezébe került, aki Airstream néven új céget alapított, és kitalálhatod: óriási sikerre vitte az áramvonalas lakókocsit. Az Airstream nem csak egy termék, hanem egy életstílus lett, generációk vágytak rá, és használják a mai napig.

A Bowlus 1930-ban kezdte gyártani ezt a típust, és 1937-ig mintegy nyolcvan darabot készítettek, aminek a fele még ma is megvan. A céget néhány éve élesztették fel Bowlus Road Chief néven, és most bemutatták a legújabb típusukat.

A Bowlus lakókocsija tökéletes arra, hogy a civilizációtól messze élvezd a nyugalmat, ugyanis 4 kilowattórás akkumulátorral szerelték fel, amiről egy feltöltéssel akár egy hétig üzemeltetheted a lakókocsi főbb berendezéseit. A típust légkondicionálóval is ellátták, de azt csak négy órán át lehet dolgoztatni az akkuról.

Ha nincs nagy áramigényed, akkor később sem kell töltő közelébe menned,

a Bowlus ugyanis egy 120 wattos napelemmel is ellátta a lakókocsit, amit használaton kívül el lehet csomagolni. A berendezése pedig legalább olyan hasznos, mint amilyen stílusos. Az ágyakon négyen alhatnak, teljesen felszerelt konyha és fürdőszoba is van a fedélzeten, a zuhanyzó padlóját fával burkolták. A Bowlus nagyobbik modellje 185 ezer dollárba kerül, ami 53 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.