Tízes skálán mennyi sanszot látsz rá, hogy egy 10. emeleti paneltömbben egy 36 négyzetméteres lakásból valami jót ki lehet hozni? Nem sokat? Akkor idenézz.

Egy idős néni bízta meg a Nyolcas.com lakáskezelő céget pillangó parki panellakásának teljeskörű felújításával, majd lakáskezelésével Budapest XIV. kerületében. A lakás a felújítás előtt házgyári volt, ami azt jelenti, hogy az épület megépítése óta konkrétan nem volt felújítva a lakás. Ez meg is látszott rajta: a Nyolcas csapata totális felújításba fogott, hogy a lelakott, itt-ott előnytelenül leválasztott lakásból élhető és fiatalos teret varázsoljon.

A bútorozást teljeskörűen IKEA bútorokkal oldották meg: a teljes felújításra szánt 3,5 millió forintos költségkeretet is figyelembe kellett venni a darabok választásánál. Ebben az összegben minden benne volt a bontástól és sittszállítástól kezdve a gépesítésen és bútorozáson át a teljes felújításig: kicserélték a nyílászárókat, új radiátorokat kapott a lakás, valamint az ingatlan konyhája is teljesen a csapat műve. A felújítás során a konyhában egy falrészt meg is változtattak, hogy megnöveljék az eredetileg igen szűkös hálót.

Mára a kislakás a fiatalok kedvence: szép panorámával tekint Zuglóra, a metró egy kőhajításnyira, az ingatlan pedig fiatalos, új, tiszta és ízléses: nem véletlenül tudták lakáskezelőként 120 ezer forintos havi bérleti díjért szinte azonnal kiadni. És ha picit fejszámolunk, akkor láthatjuk, hogy kevesebb, mint 3 év alatt teljesen megtérül a tulajdonosnak a befektetés – onnantól pedig csak hátradőlve hasznot termel, míg ők ingatlankezelőként a lakáskiadás többi ügyét intézik.

Végül apropó, lakáskezelés:

Kiadnád a lakásod, de nincs kedved bérlőkkel foglalkozni? Ismerd meg a lakáskezelést!

Baromi olcsó, nagyon profi és minden terhet plusz felelősséget levesz a válladról. Így.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában