Így festett 25 éve a Stranger Things színésznőjének az otthona
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Szűk három hónap múlva elénk kerül a Stranger Things harmadik évada, így itt az ideje, hogy megnézzük, hogyan festett Winona Ryder otthona 1994-ben. Az Architectural Digestben 25 éve megjelent anyagban fojtó óriásnövényeket és plüssdemodogot sem találunk, helyette viszont megelevenedik előttünk a múlt és a jelen összehangolt ötvözete.

– magyarázza a színésznő nevetve. Ryder éveken át élt gyakorlatilag bőröndből bőröndbe, míg nem elhatározta magát: ingatlant vásárolt Manhattanben, majd Beverly Hillsben is, az utóbbi házat viszont szinte teljesen megfosztották a mediterrán sármjától az intenzív modernizáció révén.

A színésznő így elhatározta, hogy teljesen magára szabja az otthont. A ház sötét volt, egyhangú és hiányzott belőle az élet, szerencséjére a megfelelő időben érkezett az életébe Kevin Haley belsőépítész, akinek a feladatává vált, hogy Ryder házát visszaállítsa az eredeti állapotába. Legalábbis megközelítőleg, hiszen a kortárs elemek sem hiányozhatnak egy 21. századi otthonból.

– vallja Winona Ryder, akinek a könyvespolcain Jane Austen, E. M. Forster és J. D. Salinger kötetei találhatóak meg, így bár a színésznő részben egy antik hangulatú világban él, a lelke mélyén mégis egyfajta modern romantika húzódik meg.

És hogy mit találhatunk a házban?

Nancy Corzine bársonyhuzatokat, Kathleen Spiegelman szekrényt és Aga John szőnyeget, Emile Rene Menard- és Sir William Russell Flint-festményeket, ametiszt kövekkel díszített 19. századi csehszlovák csillárt, olasz lámpát, valamint egy 18. századi itáliai tükörkeretet és barokk stílusú padot is.

De ne feledkezzünk meg a színektől duzzadó teraszról sem, amely olyan, mint egy Van Gogh-festmény, a hálószobában pedig egy fotó látható az Ártatlanság kora című filmből, amely a színésznő első egyik nagy alakítása volt az Ollókezű Edward mellett, sőt, lényegében ezekkel robbant be annak idején a filmes szakmába.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.