Sajnos bármikor előfordulhat, hogy olyan problémára leszünk figyelmesek az otthonunkban, amit a lehető legrövidebb idő alatt meg kell oldani. Többek között ide tartozik, amikor elkezd csöpögni a csap vagy ha a zuhanyrózsából nem a megszokott módon folyik a víz.

Ilyenkor az a biztos, ha tárcsázzuk a vízvezeték szerelő számát, aki rövidesen a helyszínre tud jönni és segít nekünk. Ha viszont a szakember túl elfoglalt ahhoz, hogy pár napon belül kijöjjön, akkor mi magunk is megpróbálkozhatunk a szereléssel.

Csöpögő csap javítása

 

A háztartásban az egyik leggyakrabban előforduló jelenség, hogy csöpög a csap, ami mögött általában a tömítés vagy a betét meghibásodása áll. Ha házilag szeretnénk megoldani a dolgot, akkor először is el kell zárnunk a vizet, majd le kell vennünk a csaptelep gombját. Ezen a ponton szükségünk lesz egy megfelelő méretű villáskulcsra is, ugyanis azzal fogjuk tudni letekerni a betétet. Érdemes újat beszerelni, miután alaposan megtisztítottuk a belső részt, sőt, ha úgy látjuk, akkor a gombot is lecserélhetjük.

 

Eltömődött szifon tisztítása

 

Az eldugult szifon már egy kicsit bonyolultabb probléma, amiben lehet, hogy csak egy tapasztalt vízvezeték szerelő fog tudni segíteni. Ha mégis megpróbálkoznánk a javítással, akkor először is egy vödröt kell tennünk alá, majd szét kell szerelnünk. Érdemes lefotózni vagy leírni a lépéseket, ugyanis a szétszerelés könnyen megy, az összeszereléshez azonban tudnunk kell, hogy mit, hova kell visszatenni kiemelt figyelmet fordítva a tömítések helyére és irányára. A szifont elemeire kell szedni és minden alkatrészt alaposan meg kell tisztítani a vödörben.

 

Zuhanyrózsa szerelés

 

Nemcsak a csappal és a szifonnal adódhatnak gondok, hanem a zuhanyrózsával is. Ha valahol meg van repedve vagy el van törve, akkor egyértelműen újat kell vennünk. Ha viszont csak el van vízkövesedve a lyukaknál és emiatt nem folyik ki rajta rendesen a víz, akkor azon lehet segíteni. A zuhanyrózsát le kell szerelnünk, majd be kell áztatnunk ecetes vízben, ami szépen leoldja róla a vízkövet.

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

További cikkeink a témában