Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Manapság a technológia olyan gyorsan fejlődik, hogy sokszor nem győzzük kapkodni a fejünket. Ismét piacra dobtak egy minden eddiginél nagyobb teljesítményű okostelefont, lassan nyugdíjba küldhetjük a vezetékes töltőket és fejhallgatókat, és ma már egy karóra is többet tud, mint egy komplett számítógép 30 évvel ezelőtt.

A kütyürajongók legnagyobb örömére pedig a gyártók folyamatosan versenyeznek a felhasználók kegyeiért, így bőven van miből válogatni. Nézzük, mik most a legnépszerűbb eszközök!

Autós telefontartó

Az autóvezetés közbeni telefonálást a rendőrök súlyos összegű büntetéssel “jutalmazzák”, de nem csak akkor ajánlott mellőznöd a mobilozást, ha épp a látóteredbe kerültek az egyenruhások. A művelet ugyanis roppant balesetveszélyes, elég, ha egy fél másodpercig nem az utat figyeled, máris bekövetkezhet a baj.

A modernebb autókban már összekapcsolhatod a mobilod a jármű fedélzeti rendszerével, de ha a te kocsidba nincs ilyen beépítve, akkor szerelj fel egy autós telefontartót! Rögzítsd olyan helyre, ahol nem zavar a vezetésben, de mégis látod a kijelzőt, így kihangosítva tudsz majd telefonálni úgy, hogy közben mindkét kezed szabadon marad. Persze ha nem sürgős, akkor így is ajánlott inkább félreállni, és visszahívni az illetőt.

Power bank

A hordozható elektromos eszközök legnagyobb hátránya, hogy az akkumulátoruk kapacitása véges, és általában kb. feleannyi, mint amennyire szükség lenne. Bár ma már rengeteg helyen szerelnek fel nyilvános, bárki által használható töltőpontokat, ám ezekkel ismét helyhez vagy kötve.

Sokkal egyszerűbb, ha lapul a táskádban egy jó minőségű power bank, azaz külső akkumulátor, amivel fel tudod tölteni a mobilodat, tabletedet, még akkor is, ha nincs egy konnektor sem a környéken. Ilyen eszközt a Tok-Shop.hu-n is találsz, többféle kapacitással. A kisebb teljesítményűekkel körülbelül egyszer, míg a nagyobbakkal akár többször egymás után is feltöltheted eszközeidet, így még akkor sem kell aggódnod, ha napokig nem jutsz hálózati áram közelébe (például kempingezésnél).

Bluetooth hangszóró

Fiatalok generációnak okozott fejtörést évtizedeken keresztül, hogy hiába találtak egy olyan helyszínt a bulizáshoz, ahol senkit sem zavartak a hangoskodással, de ha nem volt áramforrás a közelben, akkor a zenét szolgáltató berendezés sem tudott üzemelni.

A mai ifjúságnak ebből a szempontból jóval könnyebb dolga van, hiszen a Bluetooth hangszórók és hangfalak többsége beépített akkumulátorral rendelkezik, így akár egy erdő közepén is lehet partit rendezni. Ráadásul nem kell cipelni, összekötögetni a magnót, az erősítőt, hiszen elég csak okostelefonnal rácsatlakozni a hangfalra, és már kezdődhet is a móka.

Okos lámpatestek

Pár éve még ki hitte volna, hogy egy fényforrás is lehet “okos”? Márpedig manapság ez is lehetséges! A hagyományos lámpáktól eltérően az okosváltozatok olyan extra funkciókkal rendelkeznek, mint a mobiltelefonnal történő vezérlés, a mozgásérzékelés vagy a fényerőszabályozás.

(Szponzorált tartalom)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.