6 ötlet, amivel a tortád nem csak finom, hanem mutatós is lesz!

Egy finom házi tortának nincs párja. A cukrászdai “süteménykölteményeket” viszont azért szeretjük, mert nem csak az ízük, hanem a külsejük is igen figyelemreméltó. Ma már szinte bármilyen formájú vagy díszítésű tortát el lehet készíteni, nem véletlen, hogy versenyeket is rendeznek belőle.

De mit tegyen az, aki nem olyan profi, hogy neki mer állni egy efféle remekműnek, de mégis szeretné valamivel kidekorálni a tortáját? Cikkünkben adunk pár ötletet, amelyek ugyan egyszerűek, de a végeredmény mégis látványos lesz.

Maradék krém

Ha a torta összeállításakor úgy ügyeskedsz, hogy még marad némi krém, az tökéletes lesz a sütemény bevonásához. A lehetőségek tárháza pedig szinte végtelen: törekedhetsz arra, hogy a torta felülete minél simább legyen, vagy inkább a “rusztikusabb” megjelenésre is, ahol jól látszanak az egyenetlenségek.

A krém felviteléhez az egyik legjobb eszköz a habkártya, amit a Gasztronagykernél is megtalálsz. Ezzel nemcsak egyformán oszlathatod el a krémet, hanem a fésűs változattal hullámos vagy egyenes vonalakkal is díszítheted a tortát. Ha pedig még mindig van krémed, akkor tölts meg egy habzsákot, és tegyél kis halmokat körben a torta tetejére.

Bonbonok

A torta ízétől függően különböző bonbonokkal is megoldhatod a díszítést: rakd velük körbe a torta tetejét, tégy néhány szemet középre, és máris sokkal mutatósabb a süteményed. Arra persze ügyelj, hogy az ízvilág harmonizáljon: kókuszos tortához használj például Raffaellot, csokoládéshoz konyakmeggyet, mogyoróshoz vagy dióshoz pedig nugátkrémes bonbont.

Gyümölcsök

Ha gyümölcsös vagy valamilyen joghurtos, túrós krémmel töltött tortát készítesz, akkor a dekorálást is megolhatod a gyümölcsök segítségével. A kisebbeket (meggy, ribizli, málna) egyben, a nagyobbakat pedig (banán, kiwi, narancs) felszeletelve oszlasd el a tortán. Nem muszáj szimmetrikusan elhelyezni, légy kreatív és formabontó! Ha pedig vékony sugárban olvasztott csokoládéval is leöntöd őket, az még inkább feldobja a torta megjelenését.

Csokoládéforgács, kókuszreszelék, dekorgyöngy, szórócukor

Ha még nagyon kezdő vagy a tortasütésben, és nem mersz bevállalni munkaigényesebb dekorelemeket, akkor használhatod ezeket a kész díszítőkellékeket is. Egy kis fantáziával velük is nagyon ízléses és szép tortákat lehet kreálni, de azért ne ess át a ló túlsó oldalára, hiszen a kevesebb néha több!

Cukor- vagy csokoládémáz

Ezeknél az a legfontosabb, hogy eltaláld az ideális állagot: ha túl sűrű lesz, akkor nem fogod tudni szépen eloszlatni, ha pedig túl híg, akkor a nagy része lefolyik, a maradék pedig eláztatja a piskótát. De ha megvan a tökéletes recept, akkor bátran használd - egyszerű, de nagyszerű díszítés.

Fondant

Nos, ezzel már igazi mesterműveket lehet alkotni, de a precíz használata gyakorlatot igényel. Viszont tény, hogy a legmutatósabb torták általában ezzel a technikával készülnek.

(Szponzorált tartalom)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.