Az online gépjárműkár-rendezés kényelmes, gyors és teljesen papírmentes, egyúttal segíti enyhíteni a balesetekkel és sérülésekkel kapcsolatos kellemetlenségeket. Mai cikkünkben megnézzük hét pontba szedve, hogy mit érdemes tudni erről a megoldásról, és milyen előnyei vannak a hagyományos lehetőségekkel szemben.  

1. Pár adattal pillanatok alatt elindítható az online gépjárműkár-rendezés

 

Nem kell többet sorban állnunk, otthonunk kényelméből, pillanatok alatt elindítható az online gépjárműkár-rendezés mindenféle gépjármű biztosítás kapcsán, legyünk károsultak vagy károkozók. Ez vonatkozik a kötelező mellett természetesen a cascóra is. Mindössze pár személyes adatunkra lesz szükség, hogy megtegyük az online bejelentést.

2. Ügyeljünk a határidők betartására!

 

Vannak bizonyos határidők, melyeket mindenképp be kell tartanunk egy bejelentés kapcsán. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosításnál 5 munkanapja van a károkozónak (illetve 30 a károsultnak). Viszont van olyan eset is, amikor a szerződésnek megfelelően mindössze 24 óránk van rá.

3. Fotók készítése majd feltöltése

 

A kárbejelentésnek szerves része az elkészített fotók feltöltése. Jelentősen felgyorsíthatja az ügyintézést, ha megfelelő minőségű és mennyiségű képet töltünk fel.

 

Többféle fotó is kelleni fog. A forgalmiról, kilométeróra-állásról és persze a sérülésről több is. Vízszintes terepen átlós képek kellenek a négy sarok irányából úgy, hogy a rendszám is látszódjon.

4. Kell az európai kárbejelentő is!

 

A hagyományos kék-sárga nyomtatvánnyal egyenértékű a MABISZ e-kárbejelentője, mely egy nagyszerű digitális eszköz. Teljesen papírmentes, gyors és egyszerű. Online és applikáción keresztül is elérhető. Nagy előnye, hogy ha megvagyunk a kitöltéssel, akkor az elkészült anyagot elküldi automatikusan a biztosító felé.

 

KGFB-nél még kell pluszba az európai baleseti kárbejelentő.

 

5. Átlátható online folyamat

 

Online is kiválóan nyomon követhető minden folyamat. Még ha el is felejtenénk valamit, akkor is kapunk a biztosítótól értesítést, így nem marad el a pótlások bemutatása sem. Hogy hol tart az ügyintézés, azt mindig láthatjuk az online felületen.

6. Dokumentumalapú kárrendezés

 

Vannak olyan esetek, amikor a beküldött adatok és képek alapján is képesek döntést hozni a kártérítés összegéről. Ha egy ilyet felajánlanak, akkor eldönthetjük, hogy elfogadjuk-e vagy sem.

7. A helyreállítás

 

A helyreállítást akár mi magunk is intézhetjük, feltéve, ha elfogadjuk azt az összeget, amit felkínáltak erre a célra. Ha így tettünk, akkor meg kell adnunk a bankszámlaszámunkat, melyre érkezni fog az összeg, már akár napokon belül is.

 

A másik lehetőség az, hogy egy, a biztosító által ajánlott szervizben megjavíttatjuk a gépjárművet. Válasszuk azt, amelyik a kedvezőbb számunkra.

 

Mint látható, az online gépjárműkár-rendezés egy végtelenül kényelmes, gyors és egyszerű folyamat, melyet mindenképp érdemes választani a hagyományos módszerekkel ellentétben. Nem fogjuk megbánni, ha emellett döntünk!

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

További cikkeink a témában