Hogyan fogjunk hozzá?

A karácsony a szeretet, a meghittség és a béke ünnepe: akár a családunkkal, akár a párunkkal töltjük azt, ezek jegyében telhet igazán harmonikusan. Ugyanakkor, hogy ha idén csak kettesben, a kedvesünkkel töltjük ezt a varázslatos időszakot, akkor egy kis romantikát, huncutságot is csempészhetünk a repertoárba. Ha nincs ötletünk, hogy ezt mégis hogyan tehetnénk meg, semmi gond, az alábbiakban ehhez adunk pár tippet!

 

Mielőtt rátérnénk a konkrét tanácsokra, egy valamit mindenképpen le kell szögeznünk az ünnepi készülődés kapcsán: ha rohanva, idegeskedve, leterhelve töltjük a karácsony előtti néhány napot, akkor az ünnep maga sem lesz igazán békés. Éppen ezért érdemes mielőbb intézkedni. Szerezzük be az ajándékokat, hogy ne 24-én délelőtt kelljen a zsúfolt plázákban megküzdenünk az utolsó megmaradt termékekért! Amit lehet, vásároljunk be jó előre, így elkerülhetjük a szupermarketekben való tülekedést!

 

Mindezekre remek alternatíva, ha az interneten keresztül intézzük el azt, amit csak lehet. Ma már a nagybevásárlástól kezdve az egyedi ajándékokon át a karácsonyi estét megfűszerező Viagráig mindent beszerezhetünk online. Éljünk a lehetőséggel, ne adjunk lehetőséget a stressznek, hogy elrontsa ezt a varázslatos időszakot!

 

8 tipp a romantikus karácsonyhoz

Mindegy, hogy a sokadik kettesben eltöltött karácsonyunkra készülünk vagy ez az első ilyen alkalom, néhány romantikus ötlet bármikor jól jöhet. Ezzel pedig az ünnep tökéletes alkalom lehet arra, hogy elmélyítsük a kapcsolatunkat vagy éppen arra, hogy újra egymásra találjunk. Nézzük, mit tehetünk ezért!

Dekoráció

A karácsony egyik legjellemzőbb színe a piros, ami egyben a szenvedély árnyalata is! Ha már ilyen szerencsésen alakult, ezt a színt bátran bevethetjük a dekorációban, legyen szó díszpárnákról, plédekről vagy egy csokor rózsáról – melynek a szirmait a hálószobában is felhasználhatjuk. Emellett néhány fényfűzérrel is feldobhatjuk a helyiségeket, amelyek hangulatosak és remek hátteret adnak minden otthoni programnak.

 

Illat

Az érzékeket a színek mellett az illatok is nagyban befolyásolják, ezért érdemes néhány kellemes, melengető aromájú diffúzort is beszerezni. Még jobb, ha illatosított gyertyákat választunk, amelyek fényükkel is hozzájárulnak az ünnepi, romantikus hangulathoz!

 

Pikáns ajándékok

Ha csak kettesben ünneplünk, nem kell attól tartani, hogy ki látja meg az egymásnak szánt ajándékokat! Ez pedig azt jelenti, hogy bátran elengedhetjük a fantáziánkat és néhány pajkos meglepetést is tehetünk a fa alá. Manapság már számtalan játékszer és kiegészítő kapható: látogassunk el egy szexshopba vagy ha ahhoz szemérmesek vagyunk, rendeljünk online, ahol szintén hatalmas a kínálat!

 

Egy lejátszási lista

Nem csak Mariah Carey-ből áll az ünnep, ha zenéről van szó! Rengeteg olyan hangulatos dal sorakozik a streamingszolgáltatók kínálatában, amelyek megalapoznak az ünnepnek és a romantikus együttléteknek egyaránt. Ha nem vagyunk túlzottan otthon ezek világában, akkor kereshetünk már előre elkészített listákat – csak találjuk meg a nekünk leginkább tetszőt!

 

Főzőcskézés

A konyhában eltöltött, felhőtlen közös idő remek kapcsolatépítő lehet – persze csak akkor, ha képesek vagyunk veszekedés nélkül együttműködni. Ennek záloga, hogy olyasmit készítsünk, ami viszonylag egyszerű és nehezen elrontható, de mindketten találunk benne olyan részfeladatot, amit szívesen csinálunk. Igazi biztonsági játék, ha a szórakozásra megyünk, és előre elkészített mézeskalácsokat díszítünk.

 

Borkóstoló

Kevés dolog hozza annyira hangulatba az embert, mint egy romantikus borkóstoló! Gyújtsunk gyertyákat, hűtsük be az italokat, készítsünk néhány nassolnivalót – remek ötlet például ha olajos magvakat vagy csokoládéba mártott epret választunk – és adjuk át magunkat a kóstolgatás izgalmának! Arra azért figyeljünk, hogy ne vigyük túlzásba az alkoholt, ugyanis nagy mennyiségben inkább negatívan befolyásolja a libidót. Ha mégis kicsit túlestünk a ló túlsó oldalára, egy szem Viagra megoldást jelenthet.

 

Összebújva a kanapén

Karácsonykor nincs is jobb annál, mint a kanapé előtt elnyúlni, és együtt megnézni a kedvenc sorozataink karácsonyi részeit! Szerencsénk van, hiszen online könnyen hozzáférhető, hogy egy-egy sorozatban hol – melyik évad hányadik részében – találjuk pontosan a karácsonyi epizódokat. Természetesen filmet is nézhetünk, hiszen ünnepi mozikból nagyjából annyi van, mint égen a csillag!

 

El is utazhattok…

Azok számára, akik igazán különlegessé tennék az ünnepet, remek opció egy hangulatos kiruccanás. Egy erdei kabin, a hófödte hegycsúcsokra néző kilátás, az erkélyen található dézsafürdő tökéletes hátteret szolgáltatnak egy igazán intim ünnephez. Ehhez pedig nem is kell feltétlenül költséges külföldi utakat terveznünk, Magyarországon is találunk bőven hasonló lehetőségeket.

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában