Amennyiben a kereskedelemben dolgozik, akkor tisztában van azzal, hogy van néhány olyan kiegészítő, amelyre az árusításhoz feltétlenül szüksége van.

Ilyenek a termék azonosítására szolgáló címkék is, amelyeken minden esetben fel kell tüntetni számos elengedhetetlen információt, mint a termék szavatossági idejét, az összetevőit vagy a csomagolásának időpontját.

Mivel ezeket a címkéket, etiketteket a legtöbb vásárló figyelemmel kíséri, így nem mindegy, hogy mivel látja el a terméket. Ehhez pedig szüksége lehet egy címke, blokk és a szalag nyomtatására alkalmas gépezetre.

A címke- és szalagnyomtató készülékek haszna

A gépezet beszerzését megelőzően mindenekelőtt érdemes számba vennie néhány tényezőt, amely meghatározó lehet. Ilyen például a címke vagy etikett élettartama. Azaz mennyi ideig szükséges a terméknek viselnie a címkét, meddig kell rajta olvashatóan látszódnia a szükséges információknak. Vannak olyan termékek, amelyek szavatossági ideje nem olyan hosszú, mint például a tejtermékeknek, azonban vannak olyan termékek is, amelyek sokkal több ideig állnak a polcokon, mint a konzervek, így ezek esetében tartósnak kell lennie a címkéknek.

A papírcímkék és etikettek kifejezetten széles hőmérsékleti tartományban egyaránt alkalmazhatók, mindamellett, hogy ellenállnak a zsírral és a vérrel szemben is. Érdemes ezekhez a címkékhez magas minőséggel rendelkező nyomtatót vásárolni, amelyek képesek a mennyiségi címkézésre, valamint a könnyen olvasható és látható nyomtatásra egyaránt. Azzal azonban érdemes tisztában lennie, hogy a papírcímkére, valamint etikettre történő nyomtatás valamivel drágább. A folyamat alkalmával maga a címke nem érintkezik közvetlenül a nyomtatófejjel, mivel a közte lévő festékszalag kenést ad.

Thermo címkés nyomtatás és a ragasztandó felület

Ezzel szemben a thermo címkés nyomtatás esetében a címke és etikett közvetlenül érintkezik a nyomtatófejjel, mivel nincs közöttük festékszalag. A hátránya akkor jelentkezik igazán, mikor hatalmas mennyiségű, több ezer vagy akár több tízezer címkét nyomtat, amely a fej folyamatos súrlódásának hatására megsérülhet a széleknél.

Amennyiben szeretne még többet megtudni a címke- és szalagnyomtató gépekről, akkor nézze meg a BestMarkt eszközeit, itt megismerheti a különböző gépek jellegzetességeit.

Amit még érdemes figyelembe vennie, az a felület, amelyre ragasztani szeretné a kinyomtatott címkét. Bármely anyagból készült felületről legyen szó, érdemes a ragasztás előtt zsírtalanítani és portalanítani egyaránt, hogy a tapadása biztosított legyen. Összességében 5 típus közül válogathat, a normál, a visszaszedhető, a kifejezetten erős, a hűtőházi vagy a speciális ragasztófelület közül.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Őrületes programok Budapesten: Ilyen lesz a szilveszter 2021-ben!