Valamilyen oknál fogva általánosan elfogadott tény, hogy az otthoni jakuzzi fürdő egy nagyon drága örömforrás, amit nem mindenki engedhet meg magának. Valóban, a pezsgőfürdő ára sokkal magasabb, mint a zuhanyzó vagy a normál fürdő megvásárlása.

Sokak számára azonban továbbra is meghatározó tényező a jakuzzi az otthon kényelmének teljes körű élvezésekor. De vajon mindenkinek szüksége van rá? Ebben a cikkben megismerkedhetünk a felfújható jakuzzi és a hagyományos masszázsmedence különböző típusaival, mely utóbbiról a drspa.hu oldal ír, részletesen bemutatva azt. Ezeken kívül számtalan, különleges pezsgőfürdő is napvilágot látott már, ilyen például egy korábbi cikkünkben bemutatott úszó medence.

Mi az a jakuzzi és hogyan működik?

Kezdésként érdemes megismerkedni a jakuzzi általános meghatározásával. Általában az ilyen eszközöket masszázsmedencének nevezik, míg a jacuzzi kifejezés az első és máig az egyik legnépszerűbb gyártótól ered.

Napjainkban a jakuzzi szó bármilyen pezsgőfürdőt, fűtött, hidromasszázs funkcióval rendelkező kültéri medencét stb. jelenthet.

A jakuzzi működése

A jakuzzi masszázsmedence a következő elv szerint működik: egy zárt vízhasználati cikluson alapul, a folyadék a hidromasszázs fúvókákon keresztül, nyomás alatt szállítva és levegővel keverve kerül vissza a fürdőbe. A masszírozó hatást pontosan ezek a levegő-víz-sugarak hozzák létre.

Kinek ajánlott a hagyományos masszázsmedence?

A masszázsmedencét széles körben alkalmazzák a fizioterápiás kezelések során. A hasznos tulajdonságai közé tartoznak a következők:

  • csökkenti az idegi feszültséget
  • javítja a vérkeringést és a sport teljesítményt
  • stimulálja és tonizálja a bőrt
  • tonizálja az izomszövetet
  • aktiválja az anyagcserét (ezért javallott a túlsúly és a cellulit elleni küzdelemben)
  • enyhíti az osteochondrosis megnyilvánulásait

Amennyiben nincsenek egészségügyi problémáink, a jakuzzi remek megoldás a pihenésre egy fárasztó nap után.

kép: drspa.hu

Felfújható jakuzzi – mi is ez pontosan?

A gyors ipari fejlődés és az új technológiák mára lehetővé teszik olyan anyagok előállítását, amelyek erősek, mint a beton vagy az öntöttvas. Ebből az anyagból készülnek a felfújható medencék és jakuzzik, ezért szinte bárki beszerelhet az otthonában egy felfújható pezsgőfürdőt.

A termék tulajdonságait tekintve nem sokban különbözik a felfújható jakuzzitól. A fő különbségek a további extrák jelenléte a különleges tartozékok formájában – többek között hidromasszázs. Minden felfújható jacuzzi fürdő speciális szűrőrendszerrel van felszerelve, amely megszakítás nélkül működik, ezért nem kell aggódni a szűrők miatt sem.

A kiadó apartmanokban gyakran használnak felfújható, fűtött medencéket. Kialakításuk két rétegből áll: a belső a legújabb kompozit szálakból, a külső speciális laminált polivinil-kloridból készül, az oldalak pedig speciális rögzítéssel rendelkeznek, így egyszerre többen is biztonságosan támaszkodhatnak rájuk. A felfújható szó tehát nem jelenti azt, hogy kevésbé lenne masszív, mint a beszerelt jakuzzi!

A felfújható jakuzzi felszerelése és tartalma

A felfújható jakuzziban a buborékok speciális berendezéseknek köszönhetően jönnek létre. Minden egyes ilyen termék rendelkezik egy különleges vízlágyító rendszerrel is, amely lehetővé teszi a szűrőrendszer élettartamának növelését. Ezenkívül az a tény mellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a lágy víz jótékony hatással van a bőrre.

A legtöbb pezsgőfürdő klórozó rendszert is tartalmaz, amely folyamatosan tisztítja és fertőtleníti a vizet, ami teljesen biztonságossá teszi ebben a különleges medencében való pihenést.

Léteznek fűthető felfújható jacuzzi modellek is, amelyekben nem csak nyáron, hanem a hideg évszakban is élvezhetjük a wellness fürdőzést. Az ilyen tartályok óránként körülbelül 2-3 fokkal melegítik fel a vizet.

Hogyan szereljük össze a jakuzzit?

A felfújható jakuzzi medencét természetesen saját magunk is összeállíthatjuk - a lényeg az, hogy kövessük a termékhez csatolt használati utasítások összes pontját. Annak érdekében, hogy a vásárlás a lehető legkifizetődőbb legyen, tehát a jakuzzi sokáig ép maradjon, szigorúan ajánlott betartani az üzemeltetési szabályokat.

Sok készülékhez nem csak nyomtatott formában található használati utasítás, hanem a gyártók gyakran mellékelnek videós segítséget is. Ilyenkor a kicsomagolástól indulva láthatjuk a pontos tenni valókat, ide értve az esetlegesen szükséges felfújás módját, a szerelési feladatokat és a mellékelt eszközök használatát.

Amennyiben kétségeink vannak a jakuzzi megfelelő beüzemelésével kapcsolatban, érdemes szakembert fogadnunk, aki elvégzi helyettünk a munka minden aspektusát. Ilyenkor nekünk már nem marad más hátra, mint használatba vanni az eszközt, és a továbbiakban gondoskodni a tisztításáról és a karban tartásáról.

Ha így teszünk, akkor biztosan lehetünk benne, hogy a masszázsmedencénk nem csak sokáig ki fog tartani, hanem a lehető legjobb kikapcsolódási lehetőséget nyújtja nekünk és az meghívottjaink számára.

A masszázsmedence kiválasztására ajánlott rászánni a megfelelő időt, hiszen ma már internetes forrásokból és YouTube videókból nagyon összetett képet kaphatunk bármelyik termékről. Ha nem spóroljuk ki az erre szükséges kutatómunkát, akkor biztosan nem fogjuk megbánni a döntésünket.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában