A megfelelő fejlődéshez egy minőségi cipőre mindenképpen szükség lesz. Egy pár olyan lábbeli, amely stabilan tartja a kicsi lábát, mégis lehetővé teszi a szabad mozgást és kényelmes is, elengedhetetlen a gyerekek számára.

De mégis mikor szükséges megvásárolni az első cipőt és milyet válasszunk? Az alábbi cikkből kiderül!

 

Mikor vegyük meg az első cipőt?

 

A járás tanulásakor, kialakulásakor már nem árt beszerezni a gyermek első pár cipőjét. Mászáskor, kapaszkodva lépegetéskor cipő még teljesen felesleges, elegendő egy csúszásgátlós zokni vagy egy puhatalpú babacipő is. Ezek hordozáshoz is alkalmasak, könnyen le- és feladhatóak a kicsire, légáteresztőek és komfortosak is. A mozgásfejlődés járást megelőző szakaszában tehát elég még egy sima puhatalpú cipő is.

 

Mikor azonban a baba elkezd járni, a VIBA cipő webáruház gyerekcipői közül érdemes áttekinteni az első lépés cipőket. Itt ugyanis a Richter márka prémium minőségű gyermek cipői sorakoznak, kifejezetten a picik igényeire szabva.

 

Így válasszuk ki a megfelelő első lépés cipőt!

 

Az önálló járás kialakulásakor már visszavonhatatlanul elérkezik az idő az első pár cipő megvásárlására. Az igen széles választék ellenére - vagy éppen azért - a választás sokszor nehézségekbe ütközik. Néhány szempont mérlegelésével azonban könnyebb lehet.

 

Az első lépésekhez válasszunk könnyű, puha bőrből készült cipőt, amelynek a talpa hajlékony és ugyancsak pillekönnyű. A cipő biztosítson elég helyet a lábfejnek, ne szorítson se széltében, sem pedig hosszában. A cipő kérge legyen stabil, ez elősegíti a gördülékeny, helyes járás kialakulását ugyanúgy, ahogy a sarka is. A sarokkialakítás fontos annak érdekében, hogy a cipő kiválóan tartsa a baba bokáját. A legtöbb első lépés cipő fűzős, de találkozhatunk tépőzáras modellekkel is mind fiús, mind lányos, mind pedig uniszex színekben.

Biztonságos terepen mezítláb

Természetes talajon vagy polifoam szőnyegen bátran hagyjuk mezítláb közlekedni a kicsit. Ha sokat jár így, gyorsabban fejlődnek majd a talpizmai. Pici korban a láb boltozata még nem alakul ki, a bokák pedig kicsit befelé állhatnak. Ez ekkor még nem probléma.

A későbbiekben, a mezítlábon járás és az első lépés cipőben töltött idők során a gyermek lábai normál szögbe helyezkednek majd. Ha azonban ez hosszú idő elteltével sem történik meg, érdemes lehet felkeresni egy ortopéd szakorvost.

Tekintve, hogy a lábainknak egész életünkben óriási szerepe van a mozgásban, érdemes már egészen kicsi kortól gondoskodni a megfelelő támogatásról. Ez egy színvonalas első lépés cipővel teremthető meg a leginkább. Felnőttkorban is számos mozgásszervi problémához vezethet az, ha kicsi korban elhanyagolt a lábak helyes fejlődésének biztosítása. Kiváló minőségű gyerek cipőkkel azonban ettől nem kell tartani.

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés