Sokak számára ismeretlenek a japán italok, azonban annak ellenére, hogy a világ egy másik táján készülnek, egyáltalán nem elérhetetlenek. Ráadásul számos európai ital rendelkezik hasonló ízjegyekkel, ráadásul első ránézésre nem is gondolná az ember, hogy ezek egzotikus italok.

Ennek köszönhetően az is részesülni tud a japán ízvilágból, aki egyelőre még bátortalan kísérletező, vagy éppen nem tud hozzájutni hagyományos japán italokhoz.

Alig ismert Távol-Kelet

Japán az ázsiai kultúra része, viszont ahogy Európában sem egységes minden ország kultúrája, úgy a keleti kontinensen is számos különbség van az országok között, ezek felsorolásába kár most belemenni, hiszen órákig vagy akár napokig is eltarthatna.

A Távol-Kelet kultúráját mindig is egyfajta misztikum övezte, azonban köszönhetően Hollywoodnak, később pedig az internetnek, az európai ember is megismerkedhetett egy-egy szeletével. Így tanulhattuk meg, mi az a nindzsa és azt is, hogy a japánok előszeretettel fogyasztanak szakét, ami egy roppant erős alkoholos ital.

Természetesen ezeket az információkat fenntartással kell kezelni, ezért nem érdemes ezek alapján előítéleteket kialakítani és így véleményt formálni a japán italokkal kapcsolatban. Egy esélyt mindenképpen érdemes adni ezeknek, hiszen így megtapasztalhatunk egy tőlünk oly távol lévő kultúrát, ráadásul az ismeretlen felfedezése az élet apró örömeihez tartozik.

 

Téves előítéletek

A japán italokkal szemben sokakban él egyfajta félelem. Sokan, ráadásul jellemzően azok, akik még soha nem ittak ilyen italokat, azon a véleményen vannak, hogy a japánok nem tudnak fűszerezni, az érlelési folyamataik és technikájuk pedig nem teszi az európai gyomor számára is befogadhatóvá az italokat.

A valóság azonban az, hogy ennek épp az ellenkezője igaz, és akik a fenti álláspontot híresztelik, azok jellemzően sokkal inkább az ismeretlentől félnek és nem konkrétan a japán szeszfőzéstől. Ezt a félelmet le lehet győzni, a módszer pedig nagyon egyszerű, csupán csak bele kell kóstolni valamelyik italba.

Amennyiben megkóstolnád, milyenek a japán italok, akkor mindenképpen érdemes megnézned a Prémium Italnagykereskedés Online japán italait.

A japán precizitás és minőség

Ha precizitás, akkor sokan egyből a németekre gondolnak. Azonban a nagy fokú odafigyelés és koncentrálás a japánokra is jellemző. Bizonyos mértékig maximalistának is mondhatóak és szerencsére értenek is ahhoz, amit csinálnak, így a végeredmény szinte mindig kiemelkedő, elég csak a japán autókra és motorokra gondolni, de a szeszes italok sem jelentenek kivételt.

Az természetesen igaz, hogy az általuk használt ízjegyek nem pont olyanok, mint az európai vagy az amerikai sablonok, de ezért kifejezetten jók lehetnek ezek az italok valamilyen speciális eseményre vagy éppen ajándék gyanánt is.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában