Láthatjuk, hogy sok költöztető cég kínálja magát, éppen ezért nehéz kiszűrni közülük azokat, akik valóban profi módon végzik el ezt a feladatot. Nem mindegy ugyanis az, hogy megrendelőként milyen minőségű munkát kapunk, vagyis hogy a bútoraink, értékeink hogyan és milyen állapotban érkeznek meg az új lakásba. Megkarcolt műszaki cikkek, összetört értéktárgyak, eltűnt dobozok, mindezek kiküszöbölése lényeges feladat.

Éppen ezért el kell fogadnunk azt, hogy mint olyan, a költöztetés igenis egy külön szakma saját szabályokkal, biztonsági intézkedésekkel és szakmai fogásokkal.

 

Milyen problémákkal találkozunk, ha nem professzionális céget bízunk meg a feladattal?

 

Kecsegtetőnek tűnik egy baráti, családi felajánlást elfogadni akkor, amikor költözésre kerül a sor. Azonban mindenképpen érdemes tudni, hogy a költöztető cég garanciát vállal az elvégzett munka minőségére, mondta el a Promove tulajdonosa. Míg egy olcsónak tűnő ajánlat vagy a baráti segítség elfogadása nagyobb veszteséggel is járhat, ha egy értékes tárgy megsérül, vagy valamilyen értéknek lába kél.

 

Mire kell odafigyelni a költöztetés során?

 

Ha az, aki elvállalta a feladatot, nem ismeri a szakmai fortélyokat, akkor könnyen keveredhet nehéz helyzetbe, de akár emberi sérülés is bekövetkezhet. A szállítás során ugyanis általában nagy és nehéz tárgyakat kell mozgatni, amihez nemcsak a fizikai erő, de a kidolgozott rutin is szükséges. A tárgyakat helyesen kell elrendezni az autón, a rögzítési pontokra figyelni kell, semmi sem dőlhet el, eshet le a kocsiról vagy borulhat fel. Ekkor ugyanis a tárgyak egymásban is kárt tehetnek, de még balesetet is okozhatnak!

 

A költözés alapvető tényezői

 

  • A fizikai erő elengedhetetlen, mivel nehéz tárgyak pakolásával jár a költözés. Csak olyan vállalkozásban szabad megbízni, ahol a munkatársak erősek, motiváltak, gyorsak és tapasztaltak, ezáltal a nagyobb tárgyakat, szekrényeket is könnyen tudják mozgatni.
  • Csak kiürített és lehetőleg szétszerelt bútorokat lehet szállítani, erről pedig a megrendelőnek előzetesen gondoskodnia kell. Ha valamilyen oknál fogva mindez nem lehetséges, akkor a költöztető cégtől kell ezt kérni, akik extra szolgáltatásként a költözés napján, vagy az azt megelőző nap elvégzik a bútorok szétszerelését, sőt, ha kell, magát a dobozolást is.
  • Csak kiváló állapotú autóval szabad nekiindulni a feladatnak, főleg akkor, ha vidéki vagy nemzetközi célállomásról van szó. Nem szabad kockáztatni, az autókat rendszeresen szervizelni kell és a kötelező karbantartásokat is el kell végezni.
  • A vállalkozásnak érdemes diszpécserszolgálattal rendelkeznie, mivel ez sok terhet levesz a sofőrök válláról. Ebben az esetben ugyanis nem nekik kell fogadniuk a megrendelők hívásait, nem terelődik el a figyelmük az adott feladatról, hanem teljes mértékben rá tudnak koncentrálni.

 

A szakértő költöztető cég figyel ezekre a tényezőkre, megrendelőként pedig azonnal látható, hogy rendelkezésére áll-e a fenti infrastruktúra és szakmai tudás a kinézett vállalkozásnak, és rájuk bízhatjuk-e a munkát?

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában