Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mi lehet a medence tisztán tartásának leginkább tartós és célravezető megoldása? Az a módszer, aminek köszönhetően nem szükséges heti rendszerességgel dolgoznunk azért, hogy a medence felülete mentes legyen a szennyeződésektől.

Ezekre a kérdésekre keressük a választ a bejegyzésben. Úgyhogy a cikk elolvasása egyúttal megoldást jelenthet a medence tisztán tartásának folyton visszatérő feladataira és energiaigényére.

Rendszeres tisztítás hiányában a medence sokat veszíthet az élvezeti értékéből

Persze ez a tényező eleinte még nem igazán tűnik fel. Amikor új a medence, akkor örülünk neki, és nem győzünk betelni a pompás látványával. Aztán szép lassan telnek a napok, a hetek, és az eleinte idilli összkép elkezd veszíteni az élvezeti értékéből.

Elvégre kevésbé esik jól kényelmesen tempózgatni a vízben akkor, ha körülöttünk fűszálak, falevelek úszkálnak, a talpunkat apró homokszemek csiklandozzák, miközben a medence oldalsó része is kezd halványan zöldülni.

Rendszeres tisztítás nélkül ez majdhogynem elkerülhetetlen. Már csak az a kérdés, hogyan akarjuk megoldani a tisztán tartást?

Mi a baj a medence tisztításának hagyományos módszereivel?

Elsősorban az, hogy csak átmeneti eredményeket tudunk elérni az alkalmazásukkal. Merthogy a probléma kezelését és tüneteit tudjuk ideig-óráig eltüntetni ezzel a metódussal.

Úgyhogy a proaktív és tartós megoldás nem itt keresendő. Ha tehát a medencetisztítást a hagyományos értelemben vett háztartási eszközökkel oldjuk meg, akkor heti rendszerességgel generálunk magunknak akár többórányi feladatot.

Habár manapság divatosnak számítanak a különféle medencetisztító robotok, alapvetően ugyanezen kategóriába sorolhatók. A leginkább tartós és célravezető megoldás sokkal inkább a gyökerénél ragadja meg a problémát.

Ez lehet a medencetisztítás tartós, proaktív és racionális módja

A kulcsszó a medencefedés, vagyis a medencetisztítás leginkább célravezető és eredményes módja az, ha a folytonos tisztítás helyett medencefedést alakítunk ki. Ezzel ugyanis javarészt gondoskodni tudunk róla, hogy a medence felülete legfeljebb elenyésző mértékben váljon szennyezetté.

Ugyanis a polikarbonát medencefedés szerkezete permanens jelleggel segíthet távol tartani a fűszálakat, a faleveleket, a por- és homokszemeket, illetve a különféle rovarokat és egyéb élőlényeket.

Úgyhogy ezzel a metódussal gyakorlatilag mentesíteni tudjuk magunkat attól a nem elhanyagolható feladatkörtől, hogy rendszeres jelleggel dolgoznunk kelljen a medence tisztán tartásán. Maximum annyi dolgunk lehet ebből a szempontból, hogy a lábunkon bevitt szennyeződéseket eltüntessük a medence felületéről, illetve vizéből.

(Szponzorált tartalom)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.