Mi az a távfelügyelet, és milyen módon hasznosítható a vagyonvédelem keretei között? Milyen úton és módon tudunk manapság eredményes védelmet biztosítani akár az ingatlanunknak, akár a gépjárművünknek?

A bejegyzésben ezeket a kérdéseket járjuk körbe alaposan, kitérve egyúttal a távfelügyeleti szolgáltatás hasznosságára is.

Kezdjük annak a tisztázásával, hogy pontosan mi is az a távfelügyelet?

Távfelügyeleti szolgáltatást igénybe vétele esetén a riasztórendszerekhez egy speciális átjelző berendezés kerül felszerelésre és ezzel az eszközzel nyílik meg a lehetőség arra, hogy egy távfelügyeleti szolgáltató a hét minden napján 0-24 órában távolról is felügyelni tudja riasztórendszerünket. Vagyis azt kell érteni alatta, hogy a riasztót folyamatos jelleggel megfigyelés alatt tartja a szolgáltató.

Amikor a riasztó működésbe lép, akkor a diszpécserszolgálat értesíti az előre rögzített értesítendő személyeket és a jelzés típusától függően a releváns dolgozókat. Amennyiben azt szükségesnek érzik, rövidesen kivonulószolgálatot biztosítanak a helyszínre.

A fentiekből már biztosan sejthető, hogy a CRITERION Távfelügyeletnél is kérhető távfelügyeleti szolgáltatás igénylése leginkább az ingatlanok, illetve a járművek védelmének megfontolásából bevett gyakorlat.

A fejlett és korszerű ingatlanvédelem fontosságáról

Az ingatlanvédelem szempontjából egyfajta alapfelállás, hogy nem lehetünk eléggé óvatosak. Az a helyzet ugyanis, hogy a betörők és illetéktelen behatolók nem válogatnak a módszereket tekintve. Minél könnyebb préda egy ingatlan, annál vonzóbb célpont az ő szemszögükből.

Fontos hozzátenni azt is, hogy nem kizárólag a lakóházak lehetnek veszélyben. A családi házak mellett ugyanis az illetéktelen behatolók könnyen meglátják a kínálkozó lehetőséget a társasházakban is, és nem félnek akcióba lendülni.

Mindezen felül az irodaépületek vagyonvédelméről is erősen javasolt preventív jelleggel gondoskodni. Mivel egy irodában rendre akad értékből, ezért könnyen válhat vonzó célponttá a betörők szemszögéből.

A járművédelem szempontjából manapság rendelkezésre álló lehetőségek

Természetesen nemcsak az ingatlanunk lehet veszélyben. A különféle bűnbandák előszeretettel lovasítanak meg autókat is, sokszor bármiféle előjel nélkül. Úgyhogy ebből a szempontból sem árt elég óvatosnak lenni.

Érdemes például lépést tartani a manapság még valós védelmet jelentő megoldásokkal. Ahogyan az ingatlanok esetében, a távfelügyeleti szolgáltatás a járművek kapcsán is nagy hatékonysággal tud funkcionálni.

Különösen úgy, hogy az autónkat nemcsak fejlett riasztórendszerrel és ehhez kapcsolódó távfelügyelettel szerelhetjük fel. Egyfajta extra kiegészítésként még GPS alapú nyomkövetés is segíthet abban, hogy az autónak tényleg ne tudjon nyoma veszni. Rendkívül fontos dolgokról van szó, amelyekre tényleg érdemes rászánni a plusz anyagi befektetést a betörések megelőzése érdekében.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Varrógép eladás online? Mi sem egyszerűbb!