Előfordult már veled is, hogy a szobád egyik falán folyamatosan páralecsapódást és ennek nyomán kisebb-nagyobb, de egyre csak terjedő penészesedést tapasztaltál? Ez elég kellemetlen következményekkel járhat ám! Nagyon gyakran az ilyen típusú problémáknak a hátterében a csőrendszerben megbúvó gondra érdemes gyanakodni. Az elöregedett csövekben ugyanis gyakori lehet a hőveszteség, és a páralecsapódás hátterében ez állhat. Pontosan az ilyen jellegű esetekben jelenthet megoldást a cső vagy a csövek kicserélése ötrétegű típusúra.

Gyakran elég egy csőcsere, és megszűnik a probléma

A meglévő csőrendszered kicserélése azonban igazi szakértelmet kíván, ám magának a cső típusának a témáját érdemes neked is alaposan körüljárni! A Mentool.hu ötrétegű anyagok többféle típusát kínálja, ezek között pedig igen gazdag az ötrétegű csövek kínálata az oldalon.

Ezek a remek szerelési anyagok igazi forradalmat jelentenek a víz- és fűtésszerelés amúgy sem eseménytelen területén. Igazán sokféle méret és szín közül lehet ma már kiválasztani az adott feladathoz leginkább megfelelő csöveket, de a szerelésükhöz elengedhetetlen egyéb kiegészítőket is.

Nagyon ellenálló, könnyű vele a munka

Általánosságban az ötrétegű csövekről azt kell tudni, hogy nagyon alaktartóak, és mind a vízellátó rendszerekhez, mind a padló- és felületfűtéshez, valamint a radiátorok bekötéséhez is előszeretettel alkalmazzák ezeket a szakemberek.

Biztonságosak, a többrétegű kialakításuknak köszönhetően pedig rendkívül ellenállóak. Ez igaz a hőellenállásra, ám a korrózióval szemben is felveszik a kesztyűt, ha szabad egyáltalán ilyet mondani. Talán nem is gondolnád, de szinte bárhogyan alakíthatóak. Pont emiatt elég gyorsan lehet a szerelésével haladni. Van, hogy nem is kell semmilyen más illeszték vagy plusz idom hozzá. Beszerezhetőek persze célszerszámok az ötrétegű csövekhez is: hajlítórugók, kalibrálók és mindeféle más nagyon hasznos kiegészítő is.

Kérdezd meg a szerelőt!

Az ötrétegű csövek között találsz szigetelt és nem szigetelt változatokat is, valamint több szín közül is választhatsz. A Mentool.hu oldalon pedig már méretre vágva is megrendelheted a kívánt mennyiséget. Ha esetleg most tervezel csőcserével kapcsolatos munkákat a helyiségekben, akkor érdemes lehet konzultálni a mesterekkel. Lehetséges, hogy nem az innovatív és előremutató ötrétegű termékekkel dolgoznak.

Ez bizony számos gondot okozhat már a nem is túl távoli jövőben neked, és nem nekik. A hagyományos csövekben nincs például olyan műanyag rétegek között futó alumíniumréteg, ami a belső korrodálódást kiküszöbölné, és a hőveszteség is garantáltan nagyobb. A saját pénztárcád védelmében, és a későbbi problémák minimálisra csökkentése miatt is érdemes nyitott szemmel járni, és a legújabb és leginkább előremutató technológiai lehetőségeket, például az ötrétegű termékeket felhasználni.

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában