Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Magyarország napos óráinak száma igen magas, évente körülbelül 2000-2500 órán át süt itt a nap. Az Alföld túlnyomó részén 2300 óra feletti az érték, a délkeleti területeken meg is haladja a 2500 órát. Az ország legkedvezőbb és legkedvezőtlenebb helye között a különbség így is csak kb. 8%-a napsütéses órákat tekintve.

További jó hír, hogy a szakemberek szerint központi csillagunk még körülbelül 5 milliárd éven át kimeríthetetlen erővel bír. Éppen ezért, aki családi kerti medence telepítésén töri a fejét, bátran számolhat azzal, hogy sok-sok kellemes percet tölthet majd a mi klimatikus viszonyaink között édes pancsolással a finom meleg nyári napokon a szikrázóan kék ég alatt.

Medencetípusok kavalkádja

Számos medencetípus közül lehet már választani. A medence szerkezete szerint megkülönböztethetünk előre gyártott vagy vasbeton medencéket. Előbbiek készülhetnek polipropilénből fémpalásttal és fóliaborítással vagy akár üvegszállal megerősített kerámiamagos kompozit anyagból is.

Minden típusnak van előnye és hátránya, melyet nem árt a beruházást megelőzően gondosan számba venni.

Lehet a vízforgatási technológia szerint is csoportosítani, e szerint megkülönböztetünk süllyesztett vagy feszített víztükrös medencéket. Előbbiekben a víz szintje a medence síkja alatt van, míg utóbbinál a víz szintje állandó, a medence síkjában található. Itt is sok pro és kontra vehető fel a listára, mikor medencetípust kell választani.

Csővázas? Fémvázas?

Hazánkban nagyon kedveltek a felfújható, csővázas és fémvázas, könnyen összeszerelhető medencék. Sok esetben már egy vagy két személy elegendő a medence összeállításához. Általában erős csővázak tartják a szinterezett fémvázas medencetestet, mely többrétegű szálerősített PVC fóliaborítással van ellátva. Utóbbi a káros UV sugárzás és a korrózió ellen is védelmet nyújt. Mindkettő nagyon lényeges, hisz a medencét nem csak egy szezonban szeretnénk használni, hanem sok-sok éven keresztül.

A fémpalástos medencéket földbe süllyesztés nélkül is fel lehet a kertben állítani. E típus választása esetén nagyon lényeges a medencetest alatt lévő terület alapos előkészítése. Nem szükséges betonalap, de az előírt vastagságú és típusú aljzat használata melegen ajánlott. Csak így garantálható a zökkenőmentes használat.

Az egész család örömére

A puhafalú medencék felállítása tényleg szinte gyerekjáték. Csak a peremüket kell levegővel megtölteni, majd mehet is bele a víz. A műanyag medencetest így nyeri el formáját. A szűrőberendezés csatlakoztatását követően akár azonnal használható. Ezeket a medencéket télen nem szabad kint hagyni a szabadban, szétszerelve kell a következő kerti szezonig tárolni.

Megfelelő családi medencét választani nem könnyű feladat. Mindenképp érdemes tehát a döntést alaposan megfontolni és a piacon fellelhető kínálatból a leginkább igényeinknek megfelelő minőségi terméket kiválasztani.

(Szponzorált tartalom)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.