Csavarral mindenki dolgozik előbb vagy utóbb, hiszen az egészen apróktól a nagyokig számtalan formában, típusban és méretben használjuk a mindennapokban. A csavarok hasznos kiegészítői különféle eszközeinknek és alapvető rögzítésre szolgálnak.

Milyen csavar típusok léteznek?

 

A csavarok nagyon sokfélék és többféle tulajdonság alapján rendezhetjük csoportokba őket. Az 1kulcs csavar webshopban a csavarok fejének formája, valamint funkciójuk alapján lettek kialakítva a különböző kategóriák. Ez azért is hasznos, mert a csavarok külleme alapvetően összefügg a funkciókkal is.

 

A fő csavar típusok a forgácslapcsavar, a hatlapfejű csavar, a kapupánt csavar, az opelcsavar, az önfúró csavar, az ablaképítő csavar, valamint a tokrögzítő csavar.

Mire figyelj, amikor csavart vásárolsz?

 

Természetesen a típusokon belül a méret nagyon fontos, hiszen ez az a másik sarkalatos pont, ami meghatározza, hogy tudod-e használni az adott csavart arra a célra, amelyre megvásároltad.

Ennek érdekében amikor csavart vásárolsz, mindig ellenőrizd az egyes termékeknél megadott méreteket és adatokat. Semmiképpen ne feledkezz meg arról, hogy a megfelelő átmérőjű és az optimális hosszúsággal rendelkező csavarokat válaszd ki, különben hazaérve bosszúsággal szemlélheted majd, hogy alaposan bevásároltál valamiből, amire semmi szükséged nincsen.

Fontos szempont: a darabszám

 

Azokban a webáruházakban, amelyekben kedvező áron vásárolhatod meg a különböző csavarokat, nem fogsz tudni darabonként vásárolni. Ennek az az egyszerű oka van, hogy az értékesítés csak jóval drágábban valósulhat meg abban az esetben, ha minden egyes rendeléshez darabonként kell számolgatni a csavarokat. Ilyenkor valahol meg kellene térülnie a csavarok számolgatásával töltött munkaidőnek is, ami értelemszerűen a csavarok árának emelkedéséhez vezetne.

 

Azt javaslom, olyan helyen vásárolj, ahol van mozgás lehetőséged a darabszámokat illetően, ugyanakkor előre összeállított, kész készletekből, dobozokból vásárolhatsz. Ez takarékos megoldás lesz olyan szempontból is, hogy legközelebb nem kell majd rendelgetned, amikor ismét pár ugyanolyan csavarra lesz szükséged. Ne feledd: nem baj, ha van csavar a háznál, mindig jól jöhet!

Ha nem tudod, mire is van szükséged

 

Ha teljesen el vagy veszve, a hatlapfejű csavarok között érdemes böngészned, hiszen ez a legáltalánosabb, leguniverzálisabb csavar mind közül. Ez a csavartípus annak köszönheti népszerűségét, hogy egyrészt a legtöbb esetben tudod használni, másrészt pedig kifejezetten kedvező áron lehet beszerezni.

 

A hatlapfejű csavarok emellett jó keménységgel és horganyzott felülettel rendelkeznek és képesek ellenállni a korróziónak is. Sokféle szerszám alkalmas a hatlapfejű csavarhoz, akár villáskulccsal, csillagkulccsal vagy dugókulccsal is könnyen boldogulunk vele. Ajtók, ablakok és zárak esetén is használhatod ezt a csavartípust.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Hogyan készülj a hideg vízi horgászatra?