Ha imádsz a konyhában sürögni-forogni, és időről-időre szívesen megörvendezteted a családodat valamilyen isteni nassolnivalóval, az alap cupcake recept egész egyszerűen nem hiányozhat a kelléktáradból. Ezek a mini tortácskák már az egész világ szívét meghódították – engedd, hogy a Ti mindennapjaitokban is elnyerhessék méltó helyüket.

Sokkal díszesebb, mint a muffin

A muffint és a cupcake-et többen összekeverik – az utóbbi azonban sokkal díszesebb, krémesebb, mint az előbbi. Az ideális cupcake recept alapján elkészített tészta légies kívül és belül is. Teljesen homogén, a felszíne pedig maximálisan egyenletes, így az könnyen díszíthető.

Összeállítani is egyszerűbb, mint a muffint

A cupcake recept száraz és nedves hozzávalóit – a muffintól eltérően- nem szükséges külön-külön összekeverni, tetszőleges sorrendben felhasználhatod őket.

Erre mindenképpen figyelj oda – a legáltalánosabb baklövés a cupcake elkészítésénél

A sütőből kivett cupcake-ek csúcsos vulkánkitörésekre emlékeztetnek? Akkor egy kisebb bakit követhettél el, valószínűleg önhibádon kívül: túl forró volt a sütő, így a tészta nem egyenletesen sült meg. Több profi cukrász szerint a nem kívánatos csúcsosodás a vaj nem megfelelő hőmérsékletére is visszavezethető.

Nincsen cupcake krém nélkül!

Ezeknek a nemcsak finom, de látványos cukrászati csodáknak a krémjük adja meg az igazi hangulatukat, emiatt válnak azzá, amiről híresek: cuki minitortácskákká. Persze a cupcake krémnek nemcsak esztétikailag kell rendben lenni, de az ívvilága tekintetében is. A tökéletes cupcake krém még órák múltán is remekül mutat, méghozzá különösebb hűtés nélkül.

Milyen lehetőségeink vannak?

A tapasztalat azt mutatja, a krém a legtöbb esetben vajas alapból készül – tulajdonképpen nem más, mint egy minden ízében minőségi, szigorúan nem margarinból készített, színezett, különféle módon édesített vajkrém. A margarinból készített krémek kellemetlen bevonatot képeznek a nyelven, míg a vajkrém lágyan szétolvad a szájban. Az pedig már igazán csak hab a tortán, hogy a szóban forgó krém roppant felhasználóbarát, habzsákkal könnyű díszíteni vele.

 

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Milyen szempontokat gondoljunk át lakásvásárlás előtt?