Nincs is pompásabb élmény, mint a Duna vizén ringatózva egy sétahajó fedélzetéről szemlélni az augusztus 20-i tűzijátékot, és gyönyörködni a vízen megcsillanó színes fényekben és a hangjátékban.

Évről évre egyre többen látogatnak el a Budapestre az államalapítás ünnepének fénypontjára, hogy testközelből lássák az esti vizuális és hangtechnikai show-t, amely egyaránt elkápráztat kicsiket és nagyokat, hazai és külföldi vendégeket.

 

Az augusztus 20-i tűzijáték története

 

Az augusztus 20-i pirotechnikai show az év kiemelkedő eseményének számít, nem véletlenül. Egész napos ünnepség keretében izgalmasabbnál izgalmasabb programok várják az érdeklődőket országszerte. Ha felejthetetlen élményre vágysz, ünnepeld a Budapest River Cruise fedélzetén a színpomás eseményt.

 

1777-ben Mária Terézia emelte nemzeti ünneppé az államalapító I.István, fia Imre herceg és Szent Gellért püspök szentté avatásának napját. A történelem során többször eltörölték, majd visszahozták az ünnepnapot.

 

A nemzeti ünnep sokak szemében legnépszerűbb szimbólumaként nyilvántartott tűzijátékot 1927 óta ünnepeljük, bár az elsőre majd 100 évvel korábban, 1829-ben került sor, de a szabadságharc leverése után feledésbe merült.

 

A tűzijátékok egyre látványosabbá váltak, a legnagyobbra 1937-ben került sor, amikor is a Gellért-hegy tetején egy 50 m magas bengáli fénnyel megvilágított keresztet helyeztek el. A következő évtől már zenei aláfestés is volt a fényjáték mellé.

 

Aztán 1966-tól vált igazi augusztus 20-i látványossággá. 1991 óta ünnepeljük ezt a napot nemzeti ünnepként.

 

Tűzijáték hajóról

 

A vizuális show ugyan a város számos pontjáról élvezhető, de ha nem szeretnéd tömegben álldogálva csodálni a látványt, hanem kényelemre, biztos kilátásra vágysz  és a legfantasztikusabb helyről néznéd, válaszd a dunai sétahajókat!

 

A 4 órás út során a látvány mellé még ízletes, többfogásos vacsora is társul, és a jó hangulatról, a vendégek szórakoztatásáról humoros elemekkel tarkított élő zongorashow gondoskodik.

 

A tűzijáték végeztével lehetőséged nyílik megcsodálni a város fantasztikus nevezetességeit lélegzetelállító esti fénypompában.

 

Milyen lehetőségeket tartogat még egy sétahajó?

 

A városnéző sétahajók a Duna belvárosi szakaszán közlekednek, így fedélzetükről megtekinthető számtalan nevezetes épület és látványosság, a város egyedülálló panorámája.

 

A hajók fedélzetén lehetőség van különféle ételek és italok fogyasztására is komfortos körülmények között. A hajóút szinte minden esetben tartalmaz egy welcome drinket, amit a fedélzeten fogyaszthatnak el a kedves vendégek, miközben Budapest szépségében gyönyörködnek.

 

A változatos programoknak köszönhetően nemcsak a panorámát csodálhatják meg az utasok, hanem akár bepillantást is nyerhetnek az ország gasztronómiájába és kultúrájába.

 

Romantikus esték, különleges családi és baráti események, céges rendezvények, esküvők exkluzív helyszíne is lehet a számtalan sétahajó egyike.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Lehet-e megdöbbentően alacsony az elektromos roller ár?