Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Minden ember zsebében lapul egy mobiltelefon. Ezen készülékek mindegyikével képesek vagyunk fényképeket készíteni a nap bármely szakában, bárhol a nagyvilágban, ahol épp tartózkodunk. Ebből kifolyólag megszámlálhatatlan fénykép lapul a telefon belsejében. Számtalan ingyenesen elérhető alkalmazás áll rendelkezésünkre, amelyekkel ezeket a képeket szerkeszthetjük.

Amennyiben a kép kicsit gyengébbre sikerült, felturbózhatjuk. Különböző effektek segítségével megváltoztathatunk egyes elemeket vagy a teljes képet is. A fényképek számát figyelembe véve a legjobb megoldás, ha sok kép felhasználásával egy montázst készítünk.

Montázs jellemzői

A fotómontázs jelentése több képből álló kép. Egyes képszerkesztő programok esetében ezt kollázsnak is nevezhetik. Nagyon látványosak tudnak lenni, ha egy nyaralás vagy egy felejthetetlen alkalom, évforduló, születésnap képeit tesszük egybe, így megmutatva azt a nagyvilágnak.

Egy montázs készülhet rendezett vagy rendezetlen stílusban. Ez a megjelenítési módra utal, hogy az egyes képek méretben és elhelyezkedésben egymáshoz képest hogyan helyezkednek el. A rendezett katonás szabályosságot követ, a rendezetlen montázsban azonban szinte bármi megengedett.

Sablonok felhasználása

Minden képszerkesztő programban segítségül lehet hívni a sablonokat. Ezek még a legprofibbaknak is jól jöhetnek. Ezek már egy eleve elkészített montázsfelületek. Más dolgod nincs, mint kiválasztani a neked tetsző stílust. Ezután a már kialakított elrendezésbe a saját képeidet beleilleszted, és kész is az egyedi montázs. A sablonokat bárki használhatja, amely a személyes fényképeknek köszönhetően mindig egyedi végeredményt ad. Sőt, Te is több verziót megpróbálhatsz, hiszen a képeket sokféleképpen lehet variálni.

Elkészült montázsok

Az elkészült digitális fényképeket tartalmazó emlékalbumokat érdemes a számítógépen kívül is megjeleníteni. A hagyományos nyomtatás már elavultnak mondható, napjainkban a vászonkép választása a legjobb megoldás. A vászonfotós ötletek között számtalan információ és hasznos tipp is van, amelyek segítségedre lesznek. Mindenki szeret a telefonjával foglalatoskodni, képeket nézegetni, azokból most a technika felhasználásával már remekművet is készíthetsz.

A digitális technológia előnyei mindenki számára elérhetővé váltak. Az, hogy ki mire tudja, és mire használja, már csak az adott személyen múlik. Légy egy lépéssel a világ előtt. Készítsd el életed nagy kollázsát! A megfelelő kezekben ez vászonfotóként születhet újra. Ez a dísz otthonod falaira kerülhet, ott hosszú időn keresztül melletted maradhat.

(Szponzorált tartalom)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.