Gondolta volna, hogy a medence fóliázása jóval olcsóbb, mintha a hagyományos burkolatok közül válogatna? Nemcsak látványosabb, hanem szebb is, ráadásul gyorsabb és egyszerűbb megoldást is jelent. A fólia vízzáró rétege óvja a medencét, ezáltal sokkal tartósabbá és időtállóbbá teszi azt.

Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy mennyire jó érzés, amikor fürdőzés közben a testünk a sima fólia felületével érintkezik, nem pedig a hideg burkolattal.

Ebben a cikkben lordsofpool.hu elárulja a medence fóliázás szakszerű kivitelezése kapcsán, mik azok a tényezők, amikre oda kell figyelni..

A medence fóliázásáról röviden

Bár sokak számára hatalmas félelmet jelent a medence fóliájának cseréje, nem jelent sem túl sok időt, sem túl sok költséget. A fólia leváltása gyors, ráadásul igen alacsony anyagi vonzattal jár, így bárki számára remek megoldást jelenthet. Bátran válassza tehát a modern medence fóliázást, ami kevesebbe kerül, mintha a hagyományos burkolatok között nézelődne. Emellett sokkal szebb, mutatósabb és persze tartósabb módszer a medence burkolására.

Egyes cégek sajátos ízlésnek megfelelően kínálnak egyszínű, valamint színes és élénk, elegáns stílusú fóliákat, így a nyár beköszöntével tényleg olyan medencéje lesz, amire vágyik. A fóliás medence az egyik legkedvezőbb áron beszerezhető változat, amit egyre többen választanak maguknak otthonra. A használt fólia anyaga vízálló, PVC alapú, ezáltal ellenáll az erős napsugaraknak.

A medence fóliázása és annak fontos lépései

Első körben vízszintes és függőleges irányba is kerülnek fel 3 mm vastagon rothadásmentes geotextília. Ezt követően jöhet a medence peremére kerülő, méretre szabott fóliabádog. Ez, illetve a fóliabádog méretre szabása után kerül a helyére a fólia, amit a helyszínen szükséges lehegeszteni. Nem szabad megfeledkezni a csúszásgátló fóliáról sem, amit a lépcsőre érdemes helyezni, esetleg olyan csúszós felületekre, ahol csúszásveszélyes a medence.

A hegesztés után töltsük fel 5-10 cm vízzel az alját, így kialakíthatjuk a faláttöréseket, majd végül az egész fóliázás folyamata tömítéssel fejeződik be.

A fólia a medence szélén való rögzítéstől nem mozdul el, ettől marad stabil, így erre mindenképpen figyelni érdemes. Ezt a víz nyomása tartja a helyén. Ez azért fontos, hogy a fólia alá véletlenül se szivárogjon be a víz.

Mi a helyzet a felújítással?

Másik lehetőség, hogy a már meglévő medencét újítjuk fel. Vizsgáljuk át, nézzük meg, hogy mivel lehetne feldobni azt. Ezt ugyanígy le lehet ugyanis fóliázni, aminek a folyamata nem jár sem kosszal, sem zajjal, csupán egy fóliára és egy kis időre van szükség. Egy dekorációs fólia ráadásul még a régi és unalmas, esetleg kopott medence falat is könnyen feldob.

A fóliázás előnyei

Elsősorban a fugamentesség miatt érdemes fóliát választani, hiszen így különféle szennyeződések nem tudnak megtapadni a medence falán. Ennek színe ráadásul egy külön védőréteggel van bevonva, így sem az alga, sem a gomba nem tapad meg a felületén. Könnyen tisztítható, hosszabb távra szól, mint a csempe vagy a kő változat.

Ahogy említettük, másik fő előnye az olcsósága, valamint a modern vízzáró tulajdonsága. Nem hiába számít egyre népszerűbb megoldásnak a lakosság körében.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában