A 2021-es legnagyobb sporttörténetek közül jó néhány a közösségi médiában íródott.Míg rengeteg amerikai sportoló népszerűsíti magát és a számára fontos ügyeket a Twitteren, a 20 legjobb női és férfi sportoló 2021-es új követőinek száma óriási fellendülést hozott a platform számára. A listákon 10 különböző ország versenyzői szerepelnek, akik 10 különböző sportágban játszanak, a top 10 fele pedig – nem meglepő módon - a labdarúgásból származik.

sportfogadas.net szerint Cristiano Ronaldo, aki 95,5 millió követőjével a világ összes különböző profilja közül az előkelő ötödik helyet foglalja el, az elmúlt 12 hónap során szerzett 6,8 millió új követőjével vezeti ezt a listát.

A legjobb 20 kosárlabda-játékos közül Durantot csak Lebron James előzi meg, aki a kosárlabdán kívül más témájú beszélgetéseket is folytat követőivel, mint például, amikor 2020-ban a Twittert használta a #MoreThanAVote választási kezdeményezése támogatására.

Míg a férfiak listáján csak a foci, krikett és kosárlabda-játékosok szerepelnek, a női lista több olyan olimpikont is tartalmaz, akik egyébként kevésbé népszerű sportágakat képviselnek. Az olyan nevek, mint Simone Biles és Naomi Osaka nem feltétlenül sportteljesítményüknek köszönhetően kerültek a figyelem középpontjába Tokióban. Ugyanakkor Suni Lee közösségi média követőinek a száma a gimnasztikai aranyérmének elnyerése után szökött az egekbe. A Twitter követők számának növekedését tekintve a legjobb női atléták majdnem fele WWE szupersztár. Alexa Bliss és Charlotte Flair egyenként több mint 200,000 új követőt szerzett magának.

Míg a top 20 férfi sztár nagyrészt megalapozott sportolókból áll, két nő volt az, akik meglehetősen eltérő és hirtelen sikerük következtében tapasztalták a legmagasabb növekedési rátát. Emma Raducanu, aki karrierjének csupán második nagy versenyén tinédzserként megnyerte a U.S. Opent, illetve Sha’Carri Richardson, aki nyitottságának és hitelességének köszönhetően szerzett rengeteg új követőt, miután pozitív marihuána tesztje miatt eltiltották a Tokiói olimpián való részvételtől.

Az ilyen szintű hírnév elérése után a sportolók gyakran fizetett közösségi média bejegyzéseket tesznek közzé, és a követők növekvő száma esetenként rendkívüli pénzbeli nyereséghez is vezethet. A Twitternek köszönhetően Raducanu például marketing partnerként gyakorolt hatását népszerűsíti.

Noha a közösségi média követők számának növelése nem a célok célja a sportolók számára, ám egy olyan világjárvány idején, amikor a képernyők előtt töltött idő megnövekedett, az élő események nagy része pedig törlésre került, mégis fontosabb szerepet játszik, mint valaha.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában