A női lét egyik legfontosabb velejárója a havi ciklus. Ez egyéntől függően lehet áldás vagy átok, ugyanígy mindenki másképp éli meg a “piros betűs napok” előtti időszakot is.

Ilyenkor jelentkezik ugyanis a PMS, azaz a premenstruációs szindróma. Ezekben a napokban sokan tapasztalnak például állandó éhségérzetet, ingerültséget, fájdalmas mellfeszülést, vizesedést, alhasi fájdalmat, hogy csak egy pár példát említsünk.

 

A tudósok szerint viszont a hormonrendszer mellett a Hold ciklikus változásai is befolyásolják, hogy érzed magad ilyenkor. Izgalmasan hangzik? Olvass tovább, és eláruljuk a részleteket, további asztrológiai érdekességekért pedig keresd fel a Bien.hu horoszkóp rovatát!

 

Mire számíts, ha tűzjegyű vagy?

 

A tűzjegyek közé tartozik a Kos, az Oroszlán és a Nyilas. Ezen jegyek szülötteinek nem a testi, sokkal inkább a lelki változások teszik nehezebbé a menstruáció előtti napokat.

 

Eleve lobbanékony természetűek, ilyenkor viszont különösen ingerlékenyek, egyetlen rossz szóra is elszakad náluk a cérna. Ilyenkor sajnos hajlamosak arra, hogy dühükben nagyon megsértsenek másokat, amiket ugyan később megbánnak, de mint tudjuk, a kimondott szavakat nem lehet visszaszívni.

 

Ezért nekik elsősorban a lelki megnyugvást kell keresniük. Ha egyébként nem is szoktak relaxálni, meditálni vagy jógázni, ebben az időszakban mindenképp érdemes, hisz ez segít csökkenteni a feszültséget.

 

Mi a teendőd földjegyűként?

 

A földjegyekhez soroljuk a Bikát, a Szűzt és a Bakot. Nálunk szintén a lelki tényezők jelentik a kritikus pontot, hiszen rendkívül fontos szerepet tölt be az életükben a nyugalom és a stabilitás.

 

Ilyenkor viszont úgy érezhetik, hogy összecsapnak a fejük felett a hullámok, hajlamossá válnak az indokolatlan aggodalmaskodásra és az ingerlékenységre. A párjuk viszont biztos védőbástyát jelent, így ezekben a napokban érdemes minél több összebújós, romantikus programot szervezni.

 

Mi jellemző a vízjegyűekre?

 

A vízjegyekbe a Rák, a Skorpió és a Halak tartozik. Mivel ők alapvetően is érzelmi beállítottságúak, így a hangulatingadozások nem ismeretlenek számukra, ugyanakkor ebben a pár napban hajlamosak a szokásosnál többet aggodalmaskodni, pláne a külsejükkel kapcsolatban.

 

Erre persze nem az a megoldás, hogy hirtelen elkezdenek drasztikusan diétázni vagy keményen edzeni, sokkal inkább érdemes részt venni valamilyen “léleksimogató” programon, például masszázson, kényeztető arc- vagy testkezelésen.

 

És végül mit tegyenek a levegőjegyűek?

 

Az Ikrek, a Mérleg és a Vízöntő sincs könnyű helyzetben, amikor jelentkezik a PMS. Lételemük a beszélgetés és a másokkal való kommunikáció, de mintha ilyenkor még ez is sokkal nehezebben menne, mint máskor.

 

Nem is érdemes erőltetni, inkább célszerű a közeli családtagokkal, barátokkal tölteni az időt, valamint olvasni, informálódni, hiszen ezekkel is tágítható a látókör, és lényegesen egyszerűbbek, mint a kétoldalú kommunikáció.

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

További cikkeink a témában