Hogyan válassz kényelmes sportcipőt?

A sportcipők kínálata rendkívül széles, és néha talán éppen ez okozza a nehézséget abban, hogy megtaláljuk azt, ami megfelel a számunkra. A bőség zavarában könnyű elveszni, és néha bizony küllem alapján is elcsábulhatunk egy-egy cipőre, ami nem biztos, hogy megfelelő a számunkra. Márpedig a kényelem kulcsfontosságú, ha azt szeretnénk, hogy a választott lábbeli tényleg minden igényünket kiszolgálja.

Lehet-e próba nélkül cipőt vásárolni?

Sokan azt vallják, hogy egy cipőt mindenképpen fel kell próbálni a viselése előtt, de ez nem feltétlenül igaz. Ha van már valamilyen elképzelésed arról, hogy milyen fazon válik be nálad (például korábban vásárolt lábbeli révén), akkor ahhoz ragaszkodva akár online is rendelhetsz a női vagy férfi sportcipő kínálatból: https://ccc.eu/hu/ferfi/cipok/sportcipok. A CCC cipőkészletéből az üzletekben és az interneten egyaránt vásárolhatsz – ha nincs a közeledben bolt, használd ki az online lehetőséget!

Ha a legjobb döntést akarod meghozni a sportcipők vásárlása során, nem árt néhány dologra odafigyelni, amikor válogatsz. Nem is hinnéd, hogy milyen apróságokon múlhat, mennyire fog beválni a választott cipő!

Ezeket tartsd szem előtt, amikor válogatsz:

  • Mire használod? Az első és legfontosabb kérdés, amit meg kell válaszolnod, hogy utcai viseletre szánod a cipőt, vagy sportolni is szeretnél benne? Nagyon nem mindegy, hiszen az első esetben a cipő nincs akkora igénybevételnek kitéve, nem kell olyan mértékű strapabíróság, mintha például rendszeresen futni járnál benne.
  • Milyen a fazon? Itt jön be a képbe, amit már említettünk, hogy ha van egy jól bevált fazonod, amiről tudod, hogy kényelmes és jól működik számodra, akkor érdemes mellette kitartani. Így akár online is rendelhetsz. De még ha van is lehetőséged próbára, egyáltalán nem biztos, hogy amit a boltban, egy félperces séta alkalmával kényelmesnek érzel, hosszútávon is az lesz. Mindenképpen vedd figyelembe a lábad adottságait, amikor választasz!
  • Design és színek. Abszolút az egyéni ízléseden múlik, hogy milyen designt részesítesz előnyben egy cipő esetében, ugyanakkor érdemes figyelembe venni a ruhatárad többi elemét, mert nem árt, ha összepasszolnak a holmik, amiket viselsz. Ha azt akarod, hogy a sportcipődet gyakorlatilag bármihez fel lehessen venni, akkor egy letisztult, minimalista darabban érdemes gondolkodnod, de ha szívesen hordasz harsányabb darabokat, akkor többre is szükséged lehet.
  • Minőség. Mivel egy sportcipő a letöbb esetben napi szintű használatban van, közel sem mindegy, milyen a minősége. Nem érdemes megalkudni az olcsóbb darabokkal, mert ezeket olyan gyorsan kell általában cserélni, hogy végül drágábban jössz ki, mintha beruháznál egy színvonalasabb cipőbe. Mindig vedd figyelembe a minőséget, mert egy tartós és megfelelő alátámasztást nyújtó cipőre mindig szükség van.

A megfelelő lábbeli viselése mind a kényelem, mind a láb és a gerincoszlop egészsége miatt fontos – ne kapkodd el a döntést, mert nincs rosszabb annál, mint amikor egy kényelmetlen lábbeliben vagy kénytelen eltölteni a napot.

(Szponzorált tartalom)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.