Vészesen közeleg a karácsony, ami sok esetben rengeteg fejtörést okoz az emberek számára az ajándékozás tekintetében. Amennyiben nekünk is problémát jelent a megfelelő ajándék kiválasztása, akkor a legjobb helyen járunk, hiszen az alábbiakban összegyűjtöttünk 5+1 olyan last minute ajándékötletet, amit kifejezetten a férfiak igényeihez szabtunk.

Merthogy sokan úgy gondolják: egy férfinak mindig sokkal nehezebb ajándékot venni, mint egy nőnek. Az alábbiakban azonban bebizonyítjuk, hogy ez óriási tévhit, elég csak átfutni az alábbiakban kiemelt ajándékötleteken, illetve a hozzájuk tartozó rövidke útmutatásokon.

 

  1. Minőségi whisky

 

Bár nem minden férfi szereti az alkoholos italokat, aki azonban igen, annak szinte garantáltan az egyik titkos vágya, hogy egy-egy nehéz nap után egy jó szivar társaságában valamilyen minőségi whiskyt kortyolgathasson. Amennyiben szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy ez az álom beteljesüljön, keresve se találnánk jobb ajándékot egy üveg magas minőséget kínáló skót whiskynél.

 

Amennyiben nem akarunk leragadni az átlagnál, a szokásosnál vagy csak egyszerűen prémium terméket vásárolnánk, akkor érdemes lehet például Chivas Regal skót whisky mellett dönteni, mely mind az illatát, mind az ízét tekintve egy elképesztően ízletes, érett és aromákban gazdag ital, miközben a túlárazása sem jellemző.

 

Határozottan az édeskés jegyek jellemzik, de a testesség mellett ott van benne egy kellemesen füstös háttér, kóstolását követően pedig garantáltan átjárja majd a testünket egy határozott tüzesség, miközben már az ital csomagolásán, díszdobozos kivitelén is messziről látszik, hogy itt nem egy hétköznapi whiskyről van szó.

 

Elérhető itt: Vitexim

 

  1. Robotporszívó

 

A robotporszívó nem egy szokványos ajándék egy férfi számára, ez tény és való, ugyanakkor éppen ezért lehet jól meglepni őket egy ilyen eszközzel. A többség elsődlegesen nem is egyfajta takarítógépet lát majd az eszközben, sokkal inkább a gyermeki énjét domborítja ki az ajándék, hiszen lesz egy saját kis robotja, ami jön-megy a lakásban, szabadon programozható és okostelefonról irányítható.

 

Hogy mellette még hasznos is, hiszen kiporszívózza, illetve felmossa a házat? Csak hab a tortán, különösen annak fényében, hogy ennek az előnyét már a család többi tagja is élvezheti majd, hiszen a mai robotporszívók már olyan fejlett szintet képviselnek, hogy valóban hasznos társai lesznek minden háztartásnak.

 

Az előrejelzések szerint a robotporszívó a 2021-es karácsonyi szezon egyik legnépszerűbb ajándéka lesz, így nem véletlen, hogy a piac tele van a legkülönfélébb modellekkel. Hogy melyiket válasszuk, ha a legjobbat, legolcsóbbat vagy a legideálisabb ár-érték arányú típust szeretnénk kiszemeltünknek? A Teszt Plussz magazin nagy robotporszívó tesztje segít a döntésben.

 

  1. Villanyborotva

 

Bár az igényes szakállak időszakát éljük, a legtöbb férfinek még mindig óriási nyűgöt jelent a gyakran mindennapi borotválkozás. Amennyiben a kiszemeltről tudjuk, hogy még mindig hagyományos borotvával tartja kordában arcszőrzetét, akkor itt az idő, hogy kipróbáljon valami újat, például egy jobb minőségű villanyborotvát, ami garantáltan hasznos társ lehet minden férfi életében.

 

Ma már nagyon fejlett technológián alapuló megoldások közül válogathatunk, zömmel akkumulátorról üzemeltethető, tartós és nagytudású típusok lepték el a piacot, így kifejezetten széles termékpalettáról van szó, ha a villanyborotvát akarunk venni. Ideális ajándék, mert elérhető árú, mégis minden férfi örül neki a praktikusság miatt.

 

Sokan ugyanis egész életükben megmaradnak a hagyományos borotváknál, miközben egy villanyborotva alaposabban meg tudná könnyíteni a hétköznapokat, egyszerűbbé tenni a borotválkozást, de a cserélhető fejjel rendelkező típusok még az otthoni szakállápolást is.

 

Elérhető itt: Edigital

 

  1. Valami csecsebecse az autóhoz vagy a motorhoz

 

A férfiak jelentős többsége imádja az autókat vagy a motorokat, közülük pedig rengetegen rendelkeznek saját járművel is, melyet gyakran családtagként kezelnek. Emiatt rendkívüli módon boldoggá tehetjük őket, ha a karácsonyi ajándékot ezekhez igazítjuk, ezáltal valami kis kiegészítőt vagy csecsebecsét vásárolunk az autóhoz, illetve a motorhoz.

 

Hogy miről van itt szó? Példának okáért valamilyen extravagáns illatosítóról, egy új vagy egyedi üléshuzat szettről, esetleg olyan kiegészítőkről, mint egy speciális karosszériaelem – például egy légterelő, egy különleges matrica –, esetleg valami olyan extra dolog, amiről már régóta álmodik, de soha nem vásárolta meg magának.

 

Különösen népszerűek ilyenkor a különféle tuningelemek, de természetesen az autóhoz vagy a motorhoz közvetetten kapcsolódó ajándékok is ideálisak ilyen esetekben. Nagyon szerencsés választás, mert rendkívül jól skálázható az elkölthető összeg, így egy egyedi kulcstartótól kezdve akár egy drágább alkatrészig is terjedhet a lista. Egy biztos: egy férfinél ritkán lövünk mellé ilyesmivel.

 

Elérhető itt: Emag

 

  1. Okosóra

 

A legtöbb férfi egyszerűen odáig van a kis kütyükért, így szintén kiváló döntés a karácsonyfa alá egy jobb minőségű okosóra, ami rendkívül hasznos társ lehet számukra a mindennapokban. Szintén jól skálázható ajándék, hiszen vannak már kiváló modellek néhány tízezer forintért is, noha a határ kis túlzással a csillagos ég.

 

Azért szerencsés választás, mert ha kiszemeltünk nem rendelkezett még okosórával, és imádja a modern technológiákat, akkor biztosan odáig lesz érte. Ilyenkor szintén kibújik belőle a kisgyermek, hiszen ki ne szeretne például képeket nézegetni vagy értesítéseket fogadni a csuklóján, a komolyabb modelleknél esetleg telefonálni onnan, mint egy titkos ügynök.

 

Ezen felül az okosóra rengeteg hasznos funkciót is tartalmaz, méri a pulzust, számolja a lépéseket, az elégetett kalóriák mennyiségét, miközben sportmódokkal egyaránt rendelkezik az aktív életmód kedvelőinek legnagyobb örömére. Ebből kifolyólag nemcsak jópofa, hanem hasznos ajándék is, hiszen akár az egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást is elősegítheti, amire manapság mindenkinek nagy szüksége van.

 

Elérhető itt: Euronics

 

+1. Szerszámok

 

Ha valami hasznos ajándékot szeretnénk vásárolni egy férfinak, akkor a szerszámok mindig nagyszerű alternatívát képviselnek, de ha nőként próbálunk válogatni, akkor nem árt vigyázni. Egy férfi ugyanis legalább annyira körülményes a szerszámválasztáskor, mint a hölgyek például a cipőboltban, egyszóval rendkívül alaposnak kell lennünk, és pontosan ismernünk az illető ízlését, valamint azt, hogy mire van szüksége.

A többfunkciós szerszámgépek természetesen mindig kiváló alternatívát képviselnek, mondhatni Jolly Jokerként dobhatók be végszükség esetén, de az akkumulátoros barkácsgépeknek is óriási a népszerűségük manapság. Mindig érdemes kideríteni, hogy mire van szükség az adott háztartásban, hiszen egy jó akkumulátoros fúró és csavarbehajtó például mindig jól jöhet, de egy olyan célszerszám, mint egy rezgőcsiszoló, már kevésbé.

 

Érdemes kiemelni, hogy a szerszámokat is jól skálázhatjuk anyagilag, hiszen néhány hagyományos, mechanikus eszközzel lehetőségünk nyílik néhány ezer forintból megúszni az ajándékozást, de az akkumulátoros hobbi barkácsgépek sem képviselnek kellemetlenül magas árkategóriát.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Gyommentes ágyás geotextillel