Szerencsére egy szaunaház építése az otthonunkban ma már nem elképzelhetetlen dolog, hiszen a finn szaunaházak hagyományait régóta ismerjük. Hazánkban is egyre nagyobb jelentőséget kap, ahogy mindenki felismeri az egészségre és jó közérzetünkre gyakorolt áldásos hatásait.  

Ha kültéri szaunaházban gondolkodunk, akkor ezek a kertünk különleges díszeivé is válhatnak függetlenül attól, hogy csak egy kisebb építményről vagy egy nagy terasszal is ellátott szaunaházról van szó.

 

Nem ördöngösség egy szaunaház felépítése!

 

Az e-kert.hu hagyományos finn szaunaház kínálata révén lehetőség kínálkozik arra, hogy előregyártott elemekből, változatos stílusban és formatervezéssel, akár beltéri, akár kültéri szaunaházat gyorsan és könnyedén összeállítsunk saját otthonunkban. Ha netán Ön úgy gondolja, hogy még így is nehézsége támad az összeszerelésben, akkor sincs gond, ugyanis a webáruháznál mód van arra, hogy összeszerelési és beüzemelési szolgáltatásokat is igénybe vegyen.

 

Minden egyes szaunaház készre csomagolt elemekből tevődik össze, és részletes műszaki rajz segíti, hogy az új tulajdonosok zökkenőmentesen össze tudják szerelni. A webáruházban számtalan kialakítás áll rendelkezésre saját fotókkal, de ha ettől eltérő elképzelés van, azt is igyekeznek megvalósítani.

 

Az egyes modellek általában tartalmaznak egy adott teljesítményű szaunakályhát, amely lehet fa- vagy elektromos tüzelésű, beltéri világítást, padozatokat. Az e-kert.hu webáruházban elérhető olyan változat is, amely egy 5 db-os kezdőszettel együtt szerezhető be. Ez tartalmaz egy homokórát, egy hőmérőt, egy higrométert és egy dézsát felöntőkanállal.

 

A finn szaunázás térhódítása

 

Régen el kellett utaznunk akár külföldre is ahhoz, hogy kipróbálhassuk, milyen egy igazi szaunázás. Jó pár éve már itthon is a termálfürdők wellnessrészlegének részévé váltak ezek a szolgáltatások, így nem kell messzire utazni ahhoz, hogy ezt az élményt megtapasztalhassuk. Ha pedig szeretnénk, akár az otthonunkban is élvezhetjük áldásos hatásait.

 

A hagyományos finn szauna 80-100 Celsius fokos levegőben izzasztja a vendégeket, amely által felpezsdíti a vérkeringést, javítja a nyirokellátást, beindítja a méregtelenítést. Egy szaunázás után annak ellenére, hogy nem sporttevékenység, valószínűleg kellemesen el fogunk fáradni. Ugyanakkor nem mindenkinek ajánlott ez a fajta ellazító módszer, szív- és érrendszeri betegségekkel küzdőknek vagy ha éppen valamilyen gyulladásban van a szervezet, érdemes inkább más lehetőség után nézni. Konzultáljunk szakorvossal, ha van valamilyen konkrét problémánk.

 

Infraszauna, mint alternatív megoldás

 

Akik mindenképpen szeretnének szaunázás által gyógyulni, de ellenjavallt számukra a tradicionális változat, azoknak nyugodtan lehet ajánlani az infraszaunázást, amelynek más a működési elve, de hatékonysága ugyanolyan mértékű. Az infraszauna mindössze 40-60 Celsius fokos levegő dolgozik, így azok, akik ezt választják, elkerülhetik a nagyfokú izzasztó hatást, és a szervezetüket sem terheli meg annyira, mint a magas hőfokú finn szauna.

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában