Alapvetően nem igazán lehet meghatározni azt az összeget, amelyet anyagi helyzettől függetlenül kifizetnénk szülőként azért, hogy az anya és a baba is a lehető legtermészetesebb, komfortosabb és nyugodtabb környezetben tudjon megbirkózni a szülés nehézségeivel.

A magán szülészet az államosítás előtt és az államosítás után is továbbra is egy olyan szolgáltatás, amelyet szívesen kifizetnek azok, akik ezt megtehetik, mert számos olyan élménnyel lehetnek így gazdagabbak, amely nem biztosított egy állami szülészeten.

Ez lehet az orvos és a bába kiválasztása, a családtagok külön elhelyezése, saját szoba az anyának mind a vajúdás, a szülés és a szülés utáni lábadozás során. De persze az olyan egyedi környezetek megteremtése, mint a vízben szülés, vagy a szülési pozíció megválasztása, illetve a szülés utáni tanácsadás, személyre szóló tippek és trükkök eltanulása, vagy akár egy rövid, de hasznos elsősegély tanfolyam is része lehet a szülési csomagnak.

Rémtörténet vagy sikersztori lesz a szülés?

Szinte mindenkinek van olyan ismerőse, aki szó szerint horrorként élte meg a szülést az állami kórházakban, és mindenkinek van egy olyan ismerőse, aki még hálapénzt sem adott a kórházban, és minden rendben történt.

Nyilván egy magán szülészeten már jobban felszereltek a szobák, több elérhető nővér és orvos áll a páciensek rendelkezésére, így itt - pláne a magas árak miatt - kevesebb a hibázás lehetősége.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a magánklinikák esetében a drága szolgáltatások valós vizsgálatokat, illetve törődést jelentenek a terhesség és a szülés során is. Így itt azért nagyobb az esélye annak, hogy a szülés mind az anya, mind a baba számára egy sikersztori lesz, még akkor is, ha nehezebben mennek a dolgok annál, mint amit eltervezett az anya.

Így ha van 700.000 - 2.000.000 forintunk, bátran fizessük be magunkat egy magán szülészeti klinikára, hiszen ennyi pénzért cserébe tényleg magas fokú és modern szolgáltatást kapunk majd.

Az ár általában azt is jelzi, hogy mennyire modern egy magán szülészet, így ha nem vagyunk árérzékenyek, érdemes lehet a picit drágábbat, viszont sokoldalúbb szülészeti csomagokat választani.

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában