Miért fontos egy jó jóga matrac?

Egy jóga matrac elengedhetetlen kellék lesz, ha mi is belevágnánk ebbe a sportba. Nemcsak kezdőként fontos a megfelelő darab kiválasztása, egyes jógatípusok gyakorlatai különböző tulajdonságokkal bíró szőnyeget igényelnek. A mostani bejegyzésünkben röviden összefoglaljuk, milyen szempontokat tartsunk szem előtt a jóga matrac kiválasztása során.

Mi a jóga matrac legfontosabb funkciója?

Csúszásmentes és párnázott felülettel rendelkezik, amely tulajdonságok révén a legbonyolultabb gyakorlatokat is elvégezhetjük. A jóga hőskorában még a füvön, később pedig a különböző állatok, mint szarvasok vagy tigrisek bőrén végezték a gyakorlatokat. Az elsődleges szempont az egyszerre kényelmes és kellő tapadást biztosító csúszásmentes felület megtalálása volt, amely segít megőrizni a stabilitást a legnehezebb pózokban is.

Egy jóga matrac ma is alapvető eszköz a jóga gyakorlásánál. A speciális felületi tulajdonságainak köszönhetően ellenáll az izzadtságnak, valamint rendszeres használat után is megőrzi az eredeti állapotát. Anyagát tekintve PV, TPE vagy a természetes gumi felhasználásával készül, olyan felületekkel kombinálva, mint a velúr vagy a parafa.

Milyen típusú jóga matracot válasszunk?

A jóga matrac különféle kivitelezésekben készül. Általában 170-180 cm hosszúak, vastagságuk pedig 1 és 8 mm között alakul. Sok mindentől függ, hogy melyik típusú jóga matrac lesz a megfelelő választás. Kezdőknek ajánlott legalább 4 mm vastag matracot választani, amely elég puha az ízületeknek. Egyes jógafajtáknál, mint a Hot vagy Bikram, a csúszásgátlás a fő szempont: erre pedig kiválóan alkalmas egy mikroszálas, velúr felületű jógaszőnyeg.

Vannak olyan matracok, amelyeknek csak az egyik oldalát használhatjuk, míg mások megfordíthatók. Ha a matrac egyik oldala simábbnak tűnik a másiknál, akkor a simább oldalát tegyük lefelé a padlóra, hogy a lábunknak nagyobb legyen a tapadása az „érdesebb” oldalon. Ha pedig fontos számunkra a környezetvédelem, akkor keressük a természetes gumi, kender vagy újrahasznosított gumi felhasználásával készült darabokat.

(Szponzorált tartalom)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.