Milyen szerepe és jelentősége van a horgász kesztyűk gyakorlatban történő alkalmazásának? Miért célszerű egyáltalán, hogy a horgászathoz használatos ruházatnak a kesztyűk egy-egy speciális változata is része legyen?

Ezekkel a kérdésekkel, vagyis a horgász kesztyűk előnyeinek a kiemelésével foglalkozunk a bejegyzés keretei között. Őszintén bízunk benne, hogy ezzel is segíteni tudjuk a hatékony és gond nélküli horgászatokat.

Miért kellhet egyáltalán kesztyű horgászat közben?

Több egymástól különálló indoka is lehet ennek. Az egyik tényező maga a hőmérséklet. Alapvető emberi reakció ugyanis, hogyha odakint tartósan hideg az idő, akkor a kezeink fázni kezdenek.

Mindez a vízparton, ahol a kézfej gyakran találkozik vízzel, még talán hatványozottan is igaz. Vagyis a kesztyű hozzáadott értéke és hasznossága olyan formában jelentkezik, hogy segít komfortosabbá tenni a horgászatot akár még a fagypont körüli hőmérsékleti viszonyok között is.

Mindezen felül lehet a kesztyű használatának az oka az is, ha védeni és óvni szeretnénk a kézfej épségét. Mondjuk a nagy dobások közben a zsinór vágása ellen, vagy pedig egy-egy hal kiemelése kapcsán.

Mik a kesztyű kiválasztásának legfontosabb szempontjai a horgászat sikerének szempontjából?

Horgászathoz kesztyűt úgy érdemes választani, hogy az anyag, a kialakítás és a forma egyszerre óvja a kézfejet, miközben a viselés nem jelent akadályt a horgászat hatékonyságát és eredményességét illetően.

Úgyhogy ennek a két szempontnak kell mindenképp érvényesülnie ahhoz, hogy a kesztyűválasztás sikeresnek legyen mondható. Kicsit ebből a szempontból is megfigyelhető, hogy különféle modelljei és változatai léteznek a horgászathoz használatos kesztyűknek.

Így könnyen kiválasztható az a modell, amelyik a lehető legnagyobb mértékben illik hozzánk és a céljainkhoz.

Kesztyű változatok és sajátosságok, amelyek szintén jól jöhetnek horgászat közben

Érdemes megnézni a Fishinda webáruház kesztyű választékát, ott is egészen sokféle kialakítás és modell akad. Ott vannak példaként a speciális dobókesztyűk, amelyek a száz méter feletti dobások kellemetlenségek nélküli kivitelezését is eredményesen segítik.

Külön sajátosságuk, hogy a dobókesztyűknél pusztán a mutatóujj az, amelyik védve van. Nem véletlenül, hiszen a mutatóujj segítségével fogjuk le a zsinórt, miközben az nagy sebességgel fut le az orsóról.

Egyébként további horgászkesztyű-típusok is könnyedén beszerezhetők. Egyes változatok bőr, mások neoprén kivitelben annak érdekében, hogy akár egy teljes áthorgászott nap ideje alatt se kelljen attól tartani, hogy átfagynak majd az ujjaink.

Nincs kérdés tehát. Ha télen a hideg időszakban sem akarunk fázó kézzel álldogálni a vízparton, netán a nagy dobásokat akarjuk gond nélkül letudni, akkor csak jól járhatunk a kesztyűhasználattal.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Last minute karácsonyi ajándékötletek férfiaknak