Minden, amit a legénybúcsúról tudni akartál + hasznos tippek, hogy örök emlék legyen

Az esküvő fontos esemény egy pár életében. A nagy nap körüli teendők forgatagában azonban sokan hajlamosak megfeledkezni az esküvőt megelőző ünnepségekről, melyek közül a vőlegény „beavatási rítusa”, a legénybúcsú a legismertebb. A legénybúcsú kiváló lehetőség arra, hogy a leendő férj minőségi időt töltsön a legközelebbi barátaival és családtagjaival, mielőtt új fejezetet kezdene az életében házas férfiként. Ha épp a saját legénybúcsúdra készülsz, vagy egy barátodét szervezed, ez a cikk neked szól! Megtudhatod, honnan ered a legénybúcsú hagyománya, ki felelős a szervezésért, mikorra érdemes időzíteni a bulit, és egy csomó hasznos tippet is találsz a cikk végén, hogy garantáltan felejthetetlen élmény legyen az esemény.

A legénybúcsú hagyománya

Szinte nincs olyan hely a világon, ahol ne ünnepelnék meg valamilyen formában a legénybúcsút. De mi az a legénybúcsú?

A szó legszorosabb értelemében a legénybúcsú a vőlegény új életszakaszát – és az addigi életének lezárását – ünneplő esemény. Célja, hogy a vőlegény a hozzá közel álló személyekkel méltóképpen megünnepelje közelgő esküvőjét, és búcsút intsen egyedülálló életének.

A legénybúcsún hagyományosan csak férfiak vesznek részt. Kíváncsi vagy, mikor rendezték az első legénybúcsút? Történelmi források szerint ez a régi hagyomány egészen az időszámításunk előtti ötödik századig, a spártaiakig nyúlik vissza.

Bár a legénybúcsú jelentése nem sokat változott az évek során, az esemény már nem csak arról szól, hogy áthívjuk a haverokat egy kis beszélgetésre. Többnapos vakáció, borkóstolás, limuzin bérlés, horgásztúra, kalandpark?

A lehetőségek tárháza végtelen. Tudtad, hogy ma már sokan nemcsak az esküvő, hanem a legénybúcsú előtt is meghívót küldenek a barátoknak? (Tipp: a kellemetlen szituációk elkerülése érdekében nem árt, ha a meghívottak az esküvői vendéglistán is szerepelnek).

Ki szervezi a legénybúcsút?

Ha szóba kerül a legénybúcsú, szinte biztos, hogy felmerül a következő kérdés: Ki fogja ezt megszervezni? Bár hagyományosan a vőlegény tanúja szervezi a bulit, a legfrissebb kutatások szerint az esetek többségében a közeli barátok intézik a legénybúcsú körüli teendőket.

Bárki is szervezi a bulit, érdemes segítséget kérni a családtagoktól, hiszen ők ismerik igazán a vőlegényt, ők tudják, minek örülne igazán.

A segítség akkor is jól jöhet, ha már megvan a stílus és a helyszín is, hiszen a party kellékek és a legénybúcsú dekorációk kiválasztása sem könnyű feladat. Ráadásul a közös kellékválogatás akár még szórakoztató is lehet.

Tökéletes időzítés, avagy mikor érdemes megtartani a legénybúcsút

A kérdés, ami minden legénybúcsúra készülőt foglalkoztat: mennyi idővel az esküvő előtt legyen a legénybúcsú?

A kérdés kapcsán több tényezőt is célszerű figyelembe venni. Ha úgy gondolod, hogy a legénybúcsút legjobb az esküvőt megelőző estére időzíteni, tévedsz. Hidd el, senki sem örülne, ha előállna a Másnaposok című filmből már jól ismert helyzet, és a menyasszony sem díjazná, ha a leendő férj másnaposan állna az oltár elé a nagy napon.

Érdemes egy hónappal az esküvő előtt sort keríteni a legénybúcsúra, de ha ez nem megoldható a nagy napot megelőző hét vagy hétvége is szóba jöhet.

Ajándékozás legénybúcsúra? Igen!

Hagyományosan nem szokás megajándékozni a vőlegényt a legénybúcsún, de egy kis kedvességnek mindenki örül. Ha valami igazán egyedi ajándékot szeretnél, a limuzin bérlés tökéletes ajándékötlet.

A VIP limuzin szolgáltatásai között mindent megtalálsz, ami egy felejthetetlen bulihoz kell. Lepd meg magadat, vagy esküvőre készülő barátod egy exkluzív limuzinos utazással, és hidd el, évekkel később is boldogan idézitek majd fel a limuzinos legénybúcsú pillanatait.

(Szponzorált tartalom)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.