A párkapcsolatoknak is saját életük van. Változik benne Ön is, s természetesen változik a kedvese is. Változnak az igényeik, a vágyaik, a körülményeik és a lehetőségeik is.

A párkapcsolatban nagy változást hoz, amikor gyermek születik, s ez egy olyan krízis a közös életükben, ami próbára teszi Önöket. Mint minden krízis, ez is egy alkalom, hogy erősebben, boldogabban, lélekben, érzelmekben és élettapasztalatban is bölcsebben, győztesen jöjjenek ki belőle, ugyanakkor kedvezőtlen kimenetele is lehet.

Ha úgy érzi, az új élethelyzet szokatlanul nehéz vagy megoldhatatlan próbaként tornyosul a feje fölé, érdemes szakértő segítséget kérnie, s már a problémák legelején megtalálni és megérteni azokat az okokat és összefüggéseket, amelyek a problémákat óriásinak és legyőzhetetlennek mutatják. Akár az online pszichológiai tanácsadás is segíthet Önnek abban, hogy értőn és magabiztosan viszonyuljon nehézségeihez.

Kisgyerek a családban - dackorszak és más finomságok

A gyermek egyszerre áldás és teher is. Rengeteg öröm, boldogság és sokszor valódi kiteljesedés is születik egy vagy több gyermek nevelése közben, ugyanakkor nehézségek is akadnak bőséggel. Ilyen nehézség a dackorszak is, ami az egyik legkomolyabb problémákat gerjesztő időszak. Hiszen a gyerek viselkedése révén számtalan hatással van a szülőkre külön-külön, s magára a párkapcsolatra is.

Könnyen lehet, hogy nem értenek egyet a helyzetek kezelési módjában. Az pedig szinte teljesen biztos, hogy nem pont ugyanott jut el a szülőpár két tagja arra a pontra, amikor határozottabban venné kezébe a dolgokat.

A nehézségekkel való megküzdési stratégiáink, a saját gyermekkorunk, a szüleink által kapott mintáink, a gyermeknevelésről alkotott elképzeléseink, tudásunk, valamint az erről szerzett tapasztalataink - csak néhány tényező azok közül, amelyek befolyásolni fogják azt, ahogy gyermekünk dackorszakát kezelni fogjuk. Általában ezek a tényezők nem egyformák a két szülő esetében, ezért ez konfrontációt fog szülni, miközben a kérdés nem az, hogy milyen árnyalatú sárga lesz a fal, hanem valódi, komoly tétje van: a gyermekünk.

Boldogan éltek, míg...

Érthető tehát, hogy a negatív érzések és feszültségek erőteljesebbé válnak a dackorszak során a szülő és gyermeke között, valamint az is, hogy mindez hatással lesz a szülők párkapcsolatára is. Az önismeret fejlődésével megérthetjük és megkönnyíthetjük mindannyiunk számára ezt az időszakot. Hogy azután boldogan éljünk, míg meg nem halunk…? Hát azt sajnos nem.

A dacos időszakot követi az elválás, óvodába való beszokás, az otthon maradó szülő újbóli munkába állása, aztán jön az iskola… Az élet állandóan új helyzeteket hoz elénk, de sose feledjük: önismerettel, jó kommunikációval és gyakori önvizsgálattal mindegyikből erősebben, gazdagabban kerülhetünk ki. A gyermekünk is segít nekünk, hisz tükröt tart, amiben meglátjuk a saját megoldandó problémáinkat, feladatainkat. Nézzen hát bátran bele!

(Szponzorált tartalom)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.